Ogólne > Hydepark

ROZTERKI FACETA Z DUŻYM...

<< < (7/26) > >>

aisak:

--- Cytat: piotr1 w 14 Maj 2013, 22:27:39 ---zapewniam cie ze ten ogon ciezarowek bluzgal na tego pierwszego- czemu zamula?niektorzy w pl tak jezdza zeby zaoszczedzic paliwo a potem rezerwy sprzedac, w dk tego problemu nie ma raczej
MODYFIKACJA DLA BLONDYNEK
pierwszy jechal 85, za nim wszystkie inne musialy tyle samo i te inne klnely na pierwszego bo kazdy chcial jechac szybciej....w ciezarowce najlepsze predkosc to ok 80 km na godzine, wtedy bierze najmniej paliwa...jak kabusewca ma czas to jedzie te 80 km zeby paliwo zaoszczedzic i potem sprzedac na lewo bo szef nie wie ze kabusewca zaoszczedzil....

--- Koniec cytatu ---
Dziekuje... w imieniu RUDYCH 8)

piotr1:

--- Cytat: Jomir w 14 Maj 2013, 23:15:56 ---Nie Piotr! Nie w Danii!
W Danii, przy wjezdzie na autostrade panuje regula "kto pierwszy ten lepszy". Jezeli jestem na wjazdowce, a Ty na autostradzie, i jestem chocby pol metra przed Toba, to Twoim obowiazkiem jest ustapic mi pierwszenstwa i pomoc wjechac na autostrade. Ty nie robisz wyrzadzasz komus przyslugi to Twoj ZAKICHANY OBOWIAZEK ulatwic wjezdzajacym wjazd na autostrade!
Proponuje doszkolic sie z dunskich przepisow o ruchu drogowym, zanim zlapiesz klipa i spory mandat.

TWoj post jest dla mnie jedynie potwierdzeniem tego co widze na drogach. Zagraniczni kabusewcy na dunskich austradach sa smiertelnym zagrozeniem.

--- Koniec cytatu ---

To nie jest przepis, to jest jak powiedziałas- reguła..znam ja, ale czy ktoś kto jeździ po Danii, po innych krajach musi znać niepisane reguły?obowiazkiem jest pomaganie we włączaniu sie do ruchu, a nie utrudnianie...reguła kto pierwszy ten lepszy nie jest przepisem..przepisy sa ogólnounijne wiec coz...wiem ze ta reguła obowiązuje tez w innych krajach- ale nie jest napewno moim zakichanym obowiązkiem hamowanie żeby resorak sie mógł wcisnąć  i równocześnie stwarzanie przezemnie zagrożenia dla jadących obok mnie lub za mną

@ae@:
Ale resorak ma zakichany obowiazek zachamowac przed toba zebys ty sie mógl wcisnac?
I resorak ma stworzyc zagrozenie dla innych  bo ciezarówie "trzeba" ustapic?

Drogi sa dla wszystkich, przepisy obowiazuja wszystkich a to czy ty dojedziesz na czas do domciu, czy dojedziesz do firmy to sprawa twoja i twojego pracodawcy.
Wy ustalacie tak wysrubowane plany ze musicie potem jechac jak wariaci, nie inni uztykownicy dróg.

Jesli mam ochote/potzebe jechac 50 km na drodze 80 to tak bede jechac i  ciezarówka z wyrubowanym planem/checia zarobienie jeszcze kilku koron nie bedzie innym rozkazywac.

Zmien prace , zostan togfører, nie bedziesz musial sie z nikim i niczym liczyc.

piotr1:
Proponuje do całości tupnac nóżka.... 8)

Nigdzie nie pisze ze ktoś coś musi, pozatym gość z dużym nie wcisnie sie tak łatwo gdyż:
1- ma duzego 8)
2- odpowiada za auto i ładunek wiec boi sie toto uszkodzić
Drogi dla wszystkich, przepisy dla wszystkich- tu sie zgadzam i przyklaskuje
Nie my ustalamy plany- to spedytorzy, my staramy sie je zrealizować
Ne chce zmieniać pracy gdyż lubię to co robię...

I coś jeszcze..najgorszy chyba koszmar ciężarówki to właśnie zrobić krzywdę małemu lub ludziom w nim jadącym..wprawdzie ciężarówki sa już tak robione żeby nie poturbowac resoraka ale zdarza sie to i tak...jak rozmawiam z kabusewcami to mówią tak- wiesz, nie wiem czy dałbym rade jeszcze jeździć lub jakbym zyl gdyby zdarzyl sie wypadek i skasowalbym kogoś na drodze...zwróć uwagę- nie mowi o tym ze jakby taki ktoś sobie coś zrobił, ale mowi o kimś- chyba to świadczy o szacunku i o tym ze kazdy z nas jest świadom zagrożenia jakie stwarza ze względu na swoją wagę...

Ae czy tam ea- możesz nie zwazac na  ciężarówki i jechać swoje 50, możesz mnie nie szanować- twoje prawo...ale pamiętaj o jednym- nie dajac, nie dostaniesz....

Jomir:
PRZEPISY o RUCHU DROGOWYM pisza tak:

Sammenfletning
Kørende i tilkørselsbane (accelerationsbane) skal tilpasse sin hastighed til færdslen i den vognbane, som skal benyttes under den fortsatte kørsel, og forlade tilkørselsbanen, når det kan ske uden fare eller unødig ulempe. Kørende i den vognbane, som færdslen i tilkørselsbanen skal køre ud i, skal, om nødvendigt ved at nedsætte hastigheden, lette udkørslen fra tilkørselsbanen.

Wiec proponuje nie cwaniakowac, a dopasowac sie do przepisow.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej