Ogólne > Hydepark

Du skal tale polsk

<< < (10/14) > >>

zpatentem:
Droga i latwozapalna Aisak, uspokoj sie :)

Mowilem o placach budow gdzie sa zatrudnione polskie firmy, bylem sam swiadkiem takich nalotow, bylem tez swiadkiem klopotow pracodawcow.
3 f nie przyleci jak sie dowie, ze ktos cie klepnal w tylek albo, ze masz nieergonomiczna moppe, ktora powoduje ograniczenia w  twoim zyciu towarzyskim po pracy :) (tego kalibru sprawy)
3F to zdesperowana przestarzala organizacja, ktora nie wie czy stawiac na uciekajacych dunczykow czy sceptycznych "nowych"
i szukajac rozglosu lapie sie rozpaczliwie, czego moze, ale niestety nie Ciebie, zostawia to "numerantowi" i "ciachu" :)

happybeti:

--- Cytat: zpatentem w 07 Cze 2013, 10:34:35 ---Dla mnie ten anons to, przede wszystkim, zupelnie udana prowokacja mediow i 3F, albo potrzeba zatrudnienia kogos ktory moze  komunikowac sie i koordynowac zadania z innymi polskimi grupami na budowie.

--- Koniec cytatu ---
Ale tam niżej, pod skanem anonsu, jest artykuł i rozmowa z właścicielem firmy, w której on tłumaczy się dlaczego ta znajomość polskiego.
Mówi, że całe know-how znaja jego polscy pracownicy , więc w sensie komunikacyjnym dobrze byłoby znac ten język, chcąc rozumieć technologię i polecenia. Mówi też, że jeśli ktoś ma "czarny pas" w tym fachu, a polskiego nie zna, równiez może u niego pracować, bo nie wymaga szkolenia.
Tyle piąte przez dziesiate mniej-więcej zrozumiałam, ale czytałam pobieżnie, więc mogłam coś przekręcić , jak mnie poprawicie, nie pogniewam się ;).

zpatentem:
happi,

Logicznie i racjonalnie rozumiejac, kto anonsuje za 1 szt.! polsko mowiacej sily roboczej majac na budowie polakow? Dla mnie to oczywista prowokacja.

aisak:

--- Cytat: zpatentem w 07 Cze 2013, 12:42:50 ---Droga i latwozapalna Aisak, uspokoj sie :)

Mowilem o placach budow gdzie sa zatrudnione polskie firmy, bylem sam swiadkiem takich nalotow, bylem tez swiadkiem klopotow pracodawcow.
3 f nie przyleci jak sie dowie, ze ktos cie klepnal w tylek albo, ze masz nieergonomiczna moppe, ktora powoduje ograniczenia w  twoim zyciu towarzyskim po pracy :) (tego kalibru sprawy)
3F to zdesperowana przestarzala organizacja, ktora nie wie czy stawiac na uciekajacych dunczykow czy sceptycznych "nowych"
i szukajac rozglosu lapie sie rozpaczliwie, czego moze, ale niestety nie Ciebie, zostawia to "numerantowi" i "ciachu" :)

--- Koniec cytatu ---
Raczej zaspana ;). Ale czytajac 3F budze sie w sekunde...
Umiem czytac.... Powinien przyleciec... BTW, dlaczego ktos bezkarnie ma mnie klepac, Dunka nie jestem , nie lubie tego ::) :D? O takiego kalibru sprawach nie wazylabym sie, a skad ze... :o

Z pozostaloscia, w rozciaglosci...sie zgadzam :D

Oprocz.... nie rozumiem koncowej aluzji.... :o :o :o jak zwykle...modyfikujesz ::) :D

1941:

--- Cytat: Idris w 07 Cze 2013, 11:58:19 ---Nareszcie do mnie dotarło Ty piszesz o budowlancach pracujących w kraju angielskojęzycznym zatrudnionych u angoelskojezycznego pracodawcy. A to w tym przypadku zgadzam się z Toba

--- Koniec cytatu ---

;D ;D ;D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej