Ogólne > Hydepark
meldunek w Polsce?
andrzej1986:
to nie kombinowanie...to lenistwo :P, było dobrze, teraz sytuacja mnie zmusza do ruszenia i załatwienia, zresztą poważny odsetek poruszanych na forum tematów ma metkę 'kombi',
no i gdzie tutaj jest coś o kombinowaniu (chyba, ze kupowanie meldunku, to wtedy ok)
a jakby ktoś miał coś do powiedzenia o tej tymczasowej żółtej karcie to chętnie poczytam ::)
P.S. Chyba będę pisał cokolwiek, żeby sobie złożyć nowy obrazek...
aisak:
--- Cytat: andrzej1986 w 07 Cze 2013, 00:47:47 ---adresu nie zmieniałem w Statsforvaltning tylko w Folkeregisteret, o tym liście do właściciela pierwszy raz słyszę.
Wspomniany Tusk był tylko tylko prowokacją, chciałem zobaczyć w którym poście dostanę za niego po uszach.
Cholera jak bym miał łatwiejsze pytanie, jak pójść na zasiłek, rozliczenie, albo dam pracę to miałbym już 23 dobre odpowiedzi, 12 złych, i co najmniej 6 od tych co mają coś do powiedzenia na temat Tuska ;)
Wygląda na to, ze zrobię po swojemu
--- Koniec cytatu ---
Szczere, podoba mi sie :D.
Tuskiem nie ryzykuj swojej opinii. My tu wszyscy prawie w wiekszym, lub mniejszym stopniu dzieki niemu.
A pytania:
1. Zmieniaj ophold. Uczciwie, poza tym masz taki obowiazek, poza tym, im wczesniej , tym lepiej, o ile bedziesz chcial sie kiedys starac o pobyt staly np.
2. Zalatwiaj sobie oficjalnie mieszkanie z meldunkiem, zmieniaj karte i ...uporzadkuj zycie ;)
W sumie... tu wszystko mozna, jak wszedzie. Mniej lub bardziej oficjalnie. Ale...po co kombinowac, jesli i bez tego jest calkiem ok, a na pewno spokojniej.
:)
To moja opinia, a Ty robisz, jak chcesz.
Powodzenia
myszka0807:
--- Cytat: aisak w 07 Cze 2013, 08:43:19 ---Szczere, podoba mi sie :D.
Tuskiem nie ryzykuj swojej opinii. My tu wszyscy prawie w wiekszym, lub mniejszym stopniu dzieki niemu.
A pytania:
1. Zmieniaj ophold. Uczciwie, poza tym masz taki obowiazek, poza tym, im wczesniej , tym lepiej, o ile bedziesz chcial sie kiedys starac o pobyt staly np.
2. Zalatwiaj sobie oficjalnie mieszkanie z meldunkiem, zmieniaj karte i ...uporzadkuj zycie ;)
W sumie... tu wszystko mozna, jak wszedzie. Mniej lub bardziej oficjalnie. Ale...po co kombinowac, jesli i bez tego jest calkiem ok, a na pewno spokojniej.
:)
To moja opinia, a Ty robisz, jak chcesz.
Powodzenia
--- Koniec cytatu ---
to taka natura .daj palec i reke poprosza :Da ja Tuskowi zacznie chyba wysylac kase na wakacje i kartki z zyczeniami na wszystkie swieta
aisak:
--- Cytat: myszka0807 w 07 Cze 2013, 09:03:39 ---to taka natura .daj palec i reke poprosza :Da ja Tuskowi zacznie chyba wysylac kase na wakacje i kartki z zyczeniami na wszystkie swieta
--- Koniec cytatu ---
Doceni..., czy nowy podatek dowali... ;) :D?
Idris:
--- Cytat: andrzej1986 w 07 Cze 2013, 00:47:47 ---adresu nie zmieniałem w Statsforvaltning tylko w Folkeregisteret, o tym liście do właściciela pierwszy raz słyszę.
Wspomniany Tusk był tylko tylko prowokacją, chciałem zobaczyć w którym poście dostanę za niego po uszach.
Cholera jak bym miał łatwiejsze pytanie, jak pójść na zasiłek, rozliczenie, albo dam pracę to miałbym już 23 dobre odpowiedzi, 12 złych, i co najmniej 6 od tych co mają coś do powiedzenia na temat Tuska ;)
Wygląda na to, ze zrobię po swojemu
--- Koniec cytatu ---
Co do Folkeregisteret, fakt moja pomyłka. A , że o liście słyszysz po raz pierwszy nie znaczy, że tak nie jest.
Aktualnie masz meldunek wiec po co kombinować? Lepiej zabierz się za szukanie mieszkania.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej