Ogólne > Rodzina ...

Wyprawka dla niemowlaka.

<< < (7/11) > >>

Jomir:
Aisak, prosze Cie!!! Przerabialas kiedys cos takiego, tu w Danii?

Bo ja znam taka historie (skad ja znam, pewnie sie domyslasz).
Sklep internetowy blednie wprowadzil cene, i sprzedal, towar za 1/3 cene zakupu. Szybko skontaktowal sie z klientem i przedstawil sprawe. Towar byl zaplacony karta kredytowa, wiec w pewnym sensie byl i nie byl zaplacony.
Klientka najpierw zgodzila sie na doplate. Pozniej jednak naradzila sie z kolezankami z pracy i skontaktowala sie z www.forburg.dk. , ktory natychmiast wyslal maila do sklepu, z informacja o karze, jaka zostanie wymierzona (wlasnie owe 10.000), jezeli nie sprzeda towaru w tej cenie.

Sytuacja rozegrala sie w ciagu 5 -godzin.

1941:

--- Cytat: aisak w 14 Cze 2013, 21:56:02 ---Dokladnie tak jest. Teoria swoja droga, a zycie w Danii... swoja. Trzeba zejsc po prostu na ziemie i przyznac, ze sami Dunczycy tez opanowali niemalze do perfekcji sposoby, by sie wymigac od prawa... I to nie tylko w tej dziedzinie....

--- Koniec cytatu ---

Jest dokładnie tak jak juz kiedys napisałem.
Dunczycy uwazaja kazdego kto nie rozumie dunskiego lub mowi troche inaczej po dunsku niz oni za idiote!!!
Jezli widzi takiego wali go w rogi z usmiechem przyjacielskim na ustach. Wkur........ u nich przychodzi jak sie schody zaczynaja a i tak sypna Cie na tyle ile moga nawet w tak tragicznych dla siebie sytuacjach bo zapłaca np. jak dla mnie zwrot ale juz nie koszty jego dochodzenia bo o to w sadzie nie wystapisz a nikt inny go nie zmusi.
Wiec ja nauczyłem sie robic z marszu wrazenie, ze wiecej wiem niz oni, troche na tym trace ale mam na to wyj...... jak oni na mnie. Tez robie to z przyjacielskim poklepywaniem i szerokim usmiechem venlig na ustach  ;D ;D ;D ;D

aisak:

--- Cytat: Jomir w 14 Cze 2013, 22:00:09 ---Aisak, prosze Cie!!! Przerabialas kiedys cos takiego, tu w Danii?

Bo ja znam taka historie (skad ja znam, pewnie sie domyslasz).
Sklep internetowy blednie wprowadzil cene, i sprzedal, towar za 1/3 cene zakupu. Szybko skontaktowal sie z klientem i przedstawil sprawe. Klientka najpierw zgodzila sie na doplate.
Pozniej jednak naradzila sie z kolezankami z pracy i skontaktowala sie z www.forburg.dk. , ktory natymiast wyslal maila do sklepu, z inoformacja o karze, jaka zostanie wymierzona (wlasnie owe 10.000), jezeli nie sprzeda towaru w tej cenie.

Sytuacja rozegrala sie w ciagu 5 -godzin.

--- Koniec cytatu ---
No wiem, skad Ty to znasz i wierze, ze tak bylo....

Ja natomiast skomentowalam tylko fakt, ze: "w Danii wszystko mozna zalatwic oficjalna droga i urzedowo..." Pusty smiech na sali! A skad ja to wiem, to Ty tez wiesz....

I kiedys o tym napisze, na razie tylko otwarte noze w kieszeniu powstrzymuje, zeby same na swiat nie wylazly...

Jomir:

--- Cytat: aisak w 14 Cze 2013, 22:04:34 ---No wiem, skad Ty to znasz i wierze, ze tak bylo....

Ja natomiast skomentowalam tylko fakt, ze: "w Danii wszystko mozna zalatwic oficjalna droga i urzedowo..." Pusty smiech na sali! A skad ja to wiem, to Ty tez wiesz....

I kiedys o tym napisze, na razie tylko otwarte noze w kieszeniu powstrzymuje, zeby same na swiat nie wylazly...

--- Koniec cytatu ---
Ale Twoj problem nie wynika z tego, ze urzedy nawalaja, a ta druga strona, a to "prawie jak piwo" czyli "robi roznice" nie?
Nie jestem na biezaco, sorki, ale mialam cos innego, waznego na glowie - pogadamy - ale na ostatnim etapie, urzad wlasnie byl bardzo w porzadku, nieprawdaz?

Jomir:

--- Cytat: 1941 w 14 Cze 2013, 22:03:36 ---Jest dokładnie tak jak juz kiedys napisałem.
Dunczycy uwazaja kazdego kto nie rozumie dunskiego lub mowi troche inaczej po dunsku niz oni za idiote!!!
Jezli widzi takiego wali go w rogi z usmiechem przyjacielskim na ustach. Wkur........ u nich przychodzi jak sie schody zaczynaja a i tak sypna Cie na tyle ile moga nawet w tak tragicznych dla siebie sytuacjach bo zapłaca np. jak dla mnie zwrot ale juz nie koszty jego dochodzenia bo o to w sadzie nie wystapisz a nikt inny go nie zmusi.
Wiec ja nauczyłem sie robic z marszu wrazenie, ze wiecej wiem niz oni, troche na tym trace ale mam na to wyj...... jak oni na mnie. Tez robie to z przyjacielskim poklepywaniem i szerokim usmiechem venlig na ustach  ;D ;D ;D ;D

--- Koniec cytatu ---
Uczylam sie jezyka jako juz "stara kobieta", wiec choc biegle to jednak "mowie troche inaczej po dunsku". Jakos nie zauwazylam, by mnie ktos traktowal jak idiote.
No :) chyba, ze jestem az taka idiotka, ze tego nie zauwazam  ;D ;D ;D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej