Ogólne > Rodzina ...

Wyprawka dla niemowlaka.

<< < (8/11) > >>

1941:

--- Cytat: Jomir w 14 Cze 2013, 22:00:09 ---Aisak, prosze Cie!!! Przerabialas kiedys cos takiego, tu w Danii?

Bo ja znam taka historie (skad ja znam, pewnie sie domyslasz).
Sklep internetowy blednie wprowadzil cene, i sprzedal, towar za 1/3 cene zakupu. Szybko skontaktowal sie z klientem i przedstawil sprawe. Towar byl zaplacony karta kredytowa, wiec w pewnym sensie byl i nie byl zaplacony.
Klientka najpierw zgodzila sie na doplate. Pozniej jednak naradzila sie z kolezankami z pracy i skontaktowala sie z www.forburg.dk. , ktory natychmiast wyslal maila do sklepu, z informacja o karze, jaka zostanie wymierzona (wlasnie owe 10.000), jezeli nie sprzeda towaru w tej cenie.

Sytuacja rozegrala sie w ciagu 5 -godzin.

--- Koniec cytatu ---

Ja na miejscu sklepu załatwiłbym to w ciagu 1 h. Napisałbym, ze nastapiła pomyłka w ofercie i towaru nie ma w domu. Realizacja zamowienia moze zajac nawet do 1 roku i niech klient czeka a jak rezygnuje z zamowienia to natychmiast dostanie zwrot pieniedzy po ich otrzymaniu. Dodabym, ze jest mi niezmiernie przykro i nie wiem z jakiego powodu sie tak stało. W przeprosinach zaoferowałbym 5% upust na nastepne zakupy u nas w sklepie  ;)
Wszystko!

1941:

--- Cytat: Jomir w 14 Cze 2013, 22:13:51 ---Uczylam sie jezyka jako juz "stara kobieta", wiec choc biegle to jednak "mowie troche inaczej po dunsku". Jakos nie zauwazylam, by mnie ktos traktowal jak idiote.
No :) chyba, ze jestem az taka idiotka, ze tego nie zauwazam  ;D ;D ;D

--- Koniec cytatu ---

Nie potwierdzam, nie zaprzeczam  8)

aisak:

--- Cytat: Jomir w 14 Cze 2013, 22:12:30 ---Ale Twoj problem nie wynika z tego, ze urzedy nawalaja, a ta druga strona, a to "prawie jak piwo" czyli "robi roznice" nie?
Nie jestem na biezaco, sorki, ale mialam cos innego, waznego na glowie - pogadamy - ale na ostatnim etapie, urzad wlasnie byl bardzo w porzadku, nieprawdaz?

--- Koniec cytatu ---
Nie, nie byl. Adwokatka mi powiedzial.

Czyli zycie zyciem, a Dania Dania....

zpatentem:
Nie chce analizowac waszych przypadkow, ale jestescie chyba bardzo pechowi i slabi taktycznie. W sklepie sprzedawca nie ma zadnej materialnej korzysci "odrzucajac" uzasadniona reklamacje.Zawsze tez mozna poprosic o rozmowe z szefem. Jest tez trustpilot.dk gdzie mozna sprawdzic opinie kazdego sklepu(zwlaszcza internetowego) czy knajpy.

Nigdy nie mialem klopotow z reklamacjami czy skargami (moze dlatego, ze mam szramy i dwa przednie srebrne zeby :) ). Znajomi ze mnie zartuja, ze lubie robic reklamacje i skladac skargi; bo ja nic nie przepuszcze, jak wiem ze mam racje :)

Aisak: jestes w DK krotko i jakos trudno Ci, tutaj na forum, cos pozytywnego o DK nawet wyszeptac,dziwne to dla mnie.Dodam, ze w komunie nie pracuja rozrzutni, rozluznieni, dobrotliwi geniusze, maja oni dziennie wiele skomplikowanych spraw i gwarantuje Ci, ze komuna ma fundusze i mozliwosci pomoc kazdemu nawet lamiac nieco jakies tam paragrafy, trzeba ich tylko umiec przekonac.

aisak:

--- Cytat: zpatentem w 14 Cze 2013, 23:22:44 ---Nie chce analizowac waszych przypadkow, ale jestescie chyba bardzo pechowi i slabi taktycznie czy technicznie. W sklepie sprzedawca nie ma zadnej materialnej korzysci "odrzucajac" uzasadniona reklamacje. Jest tez trustpilot.dk gdzie mozna sprawdzic opinie kazdego sklepu(zwlaszcza internetowego) czy knajpy.

Nigdy nie mialem klopotow z reklamacjami czy skargami (moze dlatego, ze mam szramy i dwa przednie srebrne zeby :) ). Znajomi ze mnie zartuja, ze lubie robic reklamacje i skladac skargi; bo ja nic nie przepuszcze, jak wiem ze mam racje :)

Aisak: jestes w DK krotko i jakos trudno Ci, tutaj na forum, cos pozytywnego o DK nawet wyszeptac,dziwne to dla mnie.Dodam, ze w komunie nie pracuja rozrzutni, rozluznieni, dobrotliwi geniusze, maja oni dziennie wiele skomplikowanych spraw i gwarantuje Ci, ze komuna ma fundusze i mozliwosci pomoc kazdemu nawet lamiac nieco jakies tam paragrafy, trzeba ich tylko przekonac.

--- Koniec cytatu ---
Dziwne dla mnie, ze czytasz moje posty i nie zauwazasz... oki, nie moj problem.

Nie pisalam nic o kommune teraz, czyzby mnie juz pamiec zawodzila?

A z jakiej okazji to ja mam przekonywac, ze czarne jest czarne, a biale biale? Tego nie widac?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej