poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: VW Transporter a SKAT...  (Przeczytany 3225 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KoerOne

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 11
  • -Otrzymane: 16
  • Reputacja: +0/-0
  • Gorąco....
VW Transporter a SKAT...
« dnia: 21 Cze 2013, 13:05:00 »
Mam takie małe pytanko, może ktoś kiedyś próbował dostać zgodę od czcigodnego SKATA na poruszanie się po duńskich drogach DUŻYM samochodem osobowym na Polskich numerach? Chodzi o 9-cio miejscowego Volkswagena, dla mnie to auto na wskroś rodzinne jednak zdania na ten temat mogą być podzielone. Czy mam jakieś szanse na dostanie takiego pozwolenia, czy może lepiej się nie wygłupiać i pogodzić się ze stratą członka rodziny?  :'(

myszka0807

• Gość
Odp: VW Transporter a SKAT...
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Cze 2013, 13:12:22 »
A czy skat bierze pod uwage wielkosc?

Offline KoerOne

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • Gorąco....
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Cze 2013, 13:23:07 »
No więc właśnie do końca nie wiem jakie oni mają kryteria oceny, czy kierują się typem samochodu, czy zasobnością portfela właściciela, czy może wcale na nic nie patrzą i ile im kitu nawciskam tyle moje.... No naprawdę ciężko to wyczuć bo z tych których pytałem, mało kto się chce na ten temat wypowiadać, jakby to coś wstydliwego było czy nie wiem w sumie co...

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1153
  • -Otrzymane: 728
  • Reputacja: +1/-0
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Cze 2013, 22:11:19 »
No więc właśnie do końca nie wiem jakie oni mają kryteria oceny, czy kierują się typem samochodu, czy zasobnością portfela właściciela, czy może wcale na nic nie patrzą i ile im kitu nawciskam tyle moje.... No naprawdę ciężko to wyczuć bo z tych których pytałem, mało kto się chce na ten temat wypowiadać, jakby to coś wstydliwego było czy nie wiem w sumie co...

Jak długo jesteś w DK? Moze to sprawe rozjasni? Jezeli juz tu pracujesz, a wczesniej sie nie ubiegałes a Twoj charakter pracy nie wskazuje na prace sezonowa czyli pobyt w DK ponizej 180 dni w roku, raczej zapomnij o wydaniu pozwolena na PL blachy  :(

Offline KoerOne

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • Gorąco....
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Cze 2013, 14:49:30 »
No więc właśnie też tak myślę że ciężko będzie z tym pozwoleniem, ale nie zaszkodzi chyba spróbować.... Bo przerejestrowanie tego typu auta na duńskie białe blaszki to chyba niezbyt opłacalna sprawa, pozostaje sprzedać w Polsce i kupić klamota na duńskich tablicach. W Danii jestem od lutego  ;) , ale tak naprawdę normalną legalną pracę mam od marca z tym że dopabuse teraz mogę się starać o pozwolenie na pobyt bo Statsforvaltning zażyczyło sobie przedstawić lony z 3 miesięcy zanim się sprawą zajmą.

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1153
  • -Otrzymane: 728
  • Reputacja: +1/-0
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #5 dnia: 23 Cze 2013, 14:59:31 »
No więc właśnie też tak myślę że ciężko będzie z tym pozwoleniem, ale nie zaszkodzi chyba spróbować.... Bo przerejestrowanie tego typu auta na duńskie białe blaszki to chyba niezbyt opłacalna sprawa, pozostaje sprzedać w Polsce i kupić klamota na duńskich tablicach. W Danii jestem od lutego  ;) , ale tak naprawdę normalną legalną pracę mam od marca z tym że dopabuse teraz mogę się starać o pozwolenie na pobyt bo Statsforvaltning zażyczyło sobie przedstawić lony z 3 miesięcy zanim się sprawą zajmą.

Masz "stary" CPR i nie miałes kontraktu dlatego lony.
W tych okolicznosciach reasumujac, marna szansa na pozwolenie na wozek z PL blachami  :( Chyba, ze kontrakt znowu na skoka krotki i czarno na białym stoi w kontrakcie oraz z ta data zadeklarujesz wyjazd z DK to moze?
« Ostatnia zmiana: 23 Cze 2013, 15:17:41 wysłana przez 1941 »

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #5 dnia: 23 Cze 2013, 14:59:31 »

ulga skat na kupno domu

Zaczęty przez mokkaDział Podatki

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 19006
Ostatnia wiadomość 14 Lut 2013, 19:23:11
wysłana przez Jomir
Skat - tłumaczenie i drobna pomoc

Zaczęty przez MostekDział Podatki

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 17848
Ostatnia wiadomość 04 Cze 2008, 17:31:14
wysłana przez Klingon
skat a rozliczenie w Polsce!!!!!!!!!!!!!!

Zaczęty przez julkaDział Podatki

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 23409
Ostatnia wiadomość 27 Mar 2008, 11:00:00
wysłana przez julka
Darowizna w Polsce a Skat

Zaczęty przez cirolDział Podatki

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 12097
Ostatnia wiadomość 27 Lut 2019, 17:27:30
wysłana przez cirol
Skat odnosnie auta na pl dechach prosze o tlumaczenie/wyjasnienie