Ogólne > Hydepark
Pan Adam.
aisak:
Ja nie mam nic przeciwko, zeby moja szla... Chyba na tym polega idea spoleczenstwa, zeby silniejsi pomagali slabszym, prawda? To chyba wlasnie swiadczy o naszym czlowieczenstwie..., lub jego braku...
Nie kazdy daje sobie tak doskonale rade w tym zyciu, jak znakomite grono moich madrych przedmowcow. No wiec co? Skala i zrzucamy z niej chorych, kalekich i... nieprzystosowanych, jak w starozytnej Sparcie?
MartynaM:
Piotr1 - mozesz i smiac sie i plakac - twoj wybor.
Kazdemu w potrzebie trzeba pomagac, kiedy tej pomocy potrzebuje.
Pan Adam nie od dnia wypadku jest bez pracy i bezdomnym czlowiekiem. I jeszcze raz powiem - nikt tu (chyba) nie zna go osobiscie i nie jest w stanie powiedziec jak naprawde wyglada sytuacja.
Sa osoby, ktorym na pomocy nie zalezy. A kiedy proponuje im sie posilek - wola pare groszy na piwo.
I wypraszam sobie teksty typu pieprzenie pseudodunskich pseudopodatnikow w zestawieniu z moja osoba.
Takie samo zdanie mam - bez wzgledu, czy historia by dotyczyla Chinczyka w Belgii - nie chodzi tu o konkretny kraj czy osobe - a o sytuacje, ktora moglaby zdarzyc sie wszedzie.
zpatentem:
Piotr,
Nie placz, nie smiej sie ale zacznij wyc z nienawisci do dunczykow i dluzej tu mieszkajacych rodakow.Jako patriota powinienes tez zapytac ambasady o jej humanitarny i patriotyczny wklad w ta historie.
Potraktowano go w Danii jak czlowieka leczac w szpitalach, udzielajac schroniska i 8600 odszkodowania.
Co kto mysli o Adamie i jego losie to jest jego prywatna sprawa, nie masz predyspozycji sedziowskich a twoje chorobliwe punkty widzenia i argumenty (znowu argumenty) sa dla wiekszosci malo interesujace.
Masz ochote pomoc Adamowi? Na pewno znajdziesz go codziennie w Christianii, tam bez klopotu znajdziesz polskie grupy.
Dodam, ze znalem dwoch takich polskich Adamow i ze ciekawie sie z nimi rozmawialo, jednego pocieto tez nozami na Christianii.
aisak:
--- Cytat: zpatentem w 28 Cze 2013, 16:57:50 ---Piotr,
Nie placz, nie smiej sie ale zacznij wyc z nienawisci do dunczykow i dluzej tu mieszkajacych rodakow.Jako patriota powinienes tez zapytac ambasady o jej humanitarny i patriotyczny wklad w ta historie.
Potraktowano go w Danii jak czlowieka leczac w szpitalach, udzielajac schroniska i 8600 odszkodowania.
Co kto mysli o Adamie i jego losie to jest jego prywatna sprawa, nie masz predyspozycji sedziowskich a twoje chorobliwe punkty widzenia i argumenty (znowu argumenty) sa dla wiekszosci malo interesujace.
Masz ochote pomoc Adamowi? Na pewno znajdziesz go codziennie w Christianii, tam bez klopotu znajdziesz polskie grupy.
--- Koniec cytatu ---
Dla jakiej wiekszosci? Wypraszam sobie wypowiadania sie w moim imieniu.
Ciekawe... Ktos ma odmienne zdanie i od razu "chorobliwe"... ::).
Tak, ten post jest, przyznaje , bardzo na poziomie dluzej tu mieszkajacego...
piotr1:
Wiedziałem ze prawda w oczy kole i ze was zaboli..
Nie mam zamiaru wyc z nienawiści ani nie wzrusza mnie wypraszanie sobie czegoś.
Stwierdziłem fakt. To wszystko.
Nie widzę tu jakiegokolwiek argumentu, sam fakt.
Nie mowilem ze nie udzielono mu pomocy- mowilem o waszych zalosnych tekstach o tych waszych podatkach...niech on sobie bedzie bezdomnym z wyboru, bez pracy z wyboru i co wtedy?nie będziecie płacić podatków żeby nie leczono tego typu ludzi?a zwłaszcza- żeby nie ratować im życia?te wasze żale o podatkach mnie rozwalily totalnie..jak napisałem- szkoda gadać..
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej