Ogólne > Hydepark

Pan Adam.

<< < (9/34) > >>

aisak:

--- Cytat: myszka0807 w 28 Cze 2013, 17:55:55 ---Aisak my tak czy inaczej nie mamy wplywu gdzie ida nasze pieniadze .walczylas sama tu jak lwica by stanac na nogi mimo ze dostawalas slowne ciegi od niektorych na forum .wszystko robilas by miec normalny status tu w Danii.ale z drugiej strony moglas isc na latwizne i jakos klepac ten zywot .pomysl ile musialas na poczatku odmawiac sobie i dziecku .twoim zmartwieniem bylo mieszkanie praca jedzenie dla was obojga .dla drugiego zmartwieniem bedzie by miec co od rana w gardlo wlac albo cos przypalic .kazdy ma wolna wole i rozum.pomysl jak musisz zaiwaniac do pracy by zyc normalnie .wiem ze duzo nie potrzeba by czlowiek sie stoczyl .jadac rano do pracy denerwuja mnie osoby stojace z kubkami po kawie i wolaja pieniadze ,oni obleca pare razy taki dworzec i pare. Ulic i wydaje mi sie ze funkcjonuja dosyc normalnie. a czlowiek  musi isc kible szorowac z odkurzaczem latac i jeszcze sie usmiechac.teraz pan Adam juz zdrowieje i mysle ze zacznie porzadkowac swoje zycie .jest bardzo mlody .jak tylko bedzie chcial to sie dzwignie .mi najbardziej przykro jest ze to Polak .za Twoja twardosc chyle glowe przed Toba i ludzmi ktorzy daza do normalnosci

--- Koniec cytatu ---
A ja przed Toba... :).

ThaBoss:
Pozatym czytalem tak uwagi dosyc sensowne jednego uzytkownika mianowicie co on robil na Christianshavn ? To mnie bardzo zastanawia bo co do wieku to jest mlody i czy ta bezdomnosc zwana szerzej stylem zycia nie wiazala sie z kombinowaniem chajsu na THC i tak caly bozy dzionek. A ze ktos go skasowal .... coz o to tam nie trudno. A takim wieku mozna spokojnie pokusic sie o jakas aktywacje/reaktywacje zawodowa i probowac zmienic swoje zycie zaczynaja chocby od jakiegos pomocnika na budowie czy polatac z jakimis ulotkami i na przytulek by ukulal. Z czasem by sie rozpedzil i moze by nawet jaka kawalerke podlapal... Wiec slusznie zauwazajac czy to aby nie jest styl zycia w ktorym szukajac braku obowiazkow i zoobowiazan wybral taka droge. Znam jegnego goscia ktory mi opowiadal ze w indiach samookaleczanie to swego rodzaju biznes ktory powoduje wymuszanie zasilkow od panstwa oraz pewne "korzysci" z tego plynace.

ThaBoss:

Jestem ciekawa ile byloby wpisow, gdyby przyszlo o deklarowanie i realizowanie konkretnej pomocy dla pana Adama.
Czy to materialnej, czy poswiecenia mu czasu dla wsparcia tego czlowieka. Pokazania mu drogi jak wyjsc z jego trudnej sytuacji.

O tym samym chcialem podyskutowac bo wiek 27 lat to nie jest wiek w ktorym czas na powiedzenie nie udalo mnie sie w zyciu nie jestem w stanie nic zmienic i musze tak zyc bo nie ma innego wyjscia. Sluszna uwaga newbie12 w Polsce napewno dostal by kompleksowa obsluge w postaci zawiniecia na dolek i wpierdol od policji.

kayutek:

--- Cytat: ThaBoss w 28 Cze 2013, 18:05:01 ---
Jestem ciekawa ile byloby wpisow, gdyby przyszlo o deklarowanie i realizowanie konkretnej pomocy dla pana Adama.
Czy to materialnej, czy poswiecenia mu czasu dla wsparcia tego czlowieka. Pokazania mu drogi jak wyjsc z jego trudnej sytuacji.

--- Koniec cytatu ---

Pytanie czy Adam chce sobie sam pomoc. Bo jesli on nie chce sobie pomoc, to ani mieszkanie ani praca, ani te 8 tysiecy koron mu w niczym nie pomoga.
Bylam wolontariuszka w przytulkach, gdzie nielegalni moga spac. Wiekszosc z bylej Europy Wschodniej i wiekszosc nie chciala ze swoim zyciem robic nic. Spotkalam niedawno jednego "znajomego". 3 z tych, ktorych tam poznalam nie zyje.

zpatentem:
martyna,

Naprawde trudno takim pomoc, wiem ze oni sa czesto,glodni, brudni, pijani ale jak ich spytasz czy sa nieszczesliwi to beda sie chwile zastanawiali. Oni maja swoj rytm dnia znaja wielu podobnych ludzi ktorych spotykaja w schroniskach czy kosciolach, jak ktos z nich sie wzbogaci to zasuwaja do Christianii i maja zabawe.Oni sa w jakis tam sposob psychicznie wypaczeni i to by wymagalo ogromnego fachowego i spolecznego wysilku by im pomoc; rachunek? W Kopenhadze komuna wybudowala im pomieszczenia gdzie moga w zimie spac.Oficjalnie obcokrajowcom nie wolno spac w niektorych schroniskach, ale personel nie ma sumienia i sil by ich segregowac.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej