poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Pan Adam.  (Przeczytany 56279 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline cwsm111

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 23
  • -Otrzymane: 78
  • Reputacja: +59/-5
Odp: Pan Adam.
« Odpowiedź #15 dnia: 28 Cze 2013, 14:30:56 »
...Państwo Duńskie - bezduszna maszyna w której ludzie pociągają za sznurki...

Adam - alkoholik, bez pracy przebywa nielegalnie w Danii.
Panstwo dunskie - moje podatki placi za jego noclegi i utrzymanie w Danii.
Adam - przypadkowo??? wdaje sie w bójke w centrum handlu narkotykami Chrystiani.

Za darmo? czyli za moje - podatników pieniadze zostaje przewieziony do szpitala, wyleczony.  Potem wypisany.
 Dalej zeruje na dunskim panstwie i moich podatkach -  dalej nielegalnie przebywa w Danii, majac zapowniony bezplatny nocleg i wyzywienie.

Ja tez uwazam ze dunskie panstwo to bezduszna maszyna do wydawania moich pieniedzy!

Adam jest obywatelem polskim - nie dunskim. Wypadaloby zeby polscy podatnicy go utrzymywali.
Ciekawe co by bylo gdyby zamiescic te komentarze w polskim blogu - kochani polscy podatnicy placcie na alkoholika przebywajacego w Danii. Polska mu sie znudzila ale Polaków pieniadze by sie przydaly...

Jeszce nie tak dawno nie posądził by siebie o taka opinie.

Miło że piszesz.

rafa1712

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 28 Cze 2013, 15:38:51 »
 Dlaczego   panstwo  dunskie  ma  placic  za  obywateli  polskich  albo  rumunskich  walesajacych  sie  po  tzw.  Europie  bez  granic  ???  W  tej  chwili  w  centrum  kopenhagi  na  skwerkach  koczuja  juz  od  rana  cale  cygansko -rumunskie  wioski  i  kazdy  kosz lub  kontener  ze  smieciami  jest  przekopywany  wiele  razy .  Europa  bez  granic  to  fikcja i  prawdopodonie  skonczy  sie  to  zamknieciem  granicy  i  likwidacja  schengen . Zreszta  wiekszosc  panstw  juz  robi  ruchy  w  tym  kierunku .

Offline MartynaM

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 9
  • -Otrzymane: 13
  • Reputacja: +7/-9
« Odpowiedź #17 dnia: 28 Cze 2013, 15:46:09 »
Bardzo trafny komentarz @ae@.

O tym, czy panu Adamowi dzieje sie krzywda, czy zyje tak, bo to jego koncepcja na zycie, moze wypowiedziec sie tylko osoba, ktora bezposrednio i dobrze zna tego czlowieka.

Jest bardzo wiele osob na swiecie, ktorym dzieje sie krzywda i nie istnieje kraj, ktory idealnie zawsze pomaga takim osobom.

A tu zrobiono wszystko w zakresie pomocy w zagrozeniu zycia.
A jezeli ktos nic nie robi, zeby pomoc sobie samemu, to i "Swiety Boze nie pomoze"...

piotr1

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 28 Cze 2013, 15:53:43 »
Tak czytam to pieprzenie pseudodunskich pseudopodatnikow pt zpatentem, ae czy tam ea, martynam i innych i nie wiem- śmiać sie czy płakać?
Nie biorę teraz pod uwagę Cyganów koczujacych w cph i innych ale konkretnie te historie i tego pana Adama i pytam was- a gdzie w tych waszych zasranych podatkach, z którymi pewnie i tak kombinujecie żeby płacić jak najmniej- gdzie tu jest człowiek?
Chyba ze dla was bezdomny to juz nie czlowiek....
Powtarzam- nie mowie o Europie, o cph, o śmietnikach, o schroniskach dla bezdomnych...
Mowie tylko i wyłącznie o tym konkretnym przypadku zagrożenia życia człowieka ..
Na jakim świecie przyszło nam żyć? Szkoda gadać...
« Ostatnia zmiana: 28 Cze 2013, 16:25:36 wysłana przez piotr1 »

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 28 Cze 2013, 16:09:16 »
...Państwo Duńskie - bezduszna maszyna w której ludzie pociągają za sznurki...

Adam - alkoholik, bez pracy przebywa nielegalnie w Danii.
Panstwo dunskie - moje podatki placi za jego noclegi i utrzymanie w Danii.
Adam - przypadkowo??? wdaje sie w bójke w centrum handlu narkotykami Chrystiani.

Za darmo? czyli za moje - podatników pieniadze zostaje przewieziony do szpitala, wyleczony.  Potem wypisany.
 Dalej zeruje na dunskim panstwie i moich podatkach -  dalej nielegalnie przebywa w Danii, majac zapowniony bezplatny nocleg i wyzywienie.

Ja tez uwazam ze dunskie panstwo to bezduszna maszyna do wydawania moich pieniedzy!

Adam jest obywatelem polskim - nie dunskim. Wypadaloby zeby polscy podatnicy go utrzymywali.
Ciekawe co by bylo gdyby zamiescic te komentarze w polskim blogu - kochani polscy podatnicy placcie na alkoholika przebywajacego w Danii. Polska mu sie znudzila ale Polaków pieniadze by sie przydaly...
wszystko fajnie i pieknie ale czemu nie napisalas ze myszolka kasa tez idzie na to .mocno napisalas .ale prawde ja wczoraj tez napisalam ale moj post ZOSTAL SKASOWANY .trudno .tak sie zastanawiam jakim cudem ten cyrk znalazl sie w dunskich gazetach?przypadek - nie chyba falsze dziadowanie .moze pan Adam by chcial prace?to szybciej by sie pomoglo .tylko troche checi .chlac i miec moze nie kazdy by tak chcial pieprzyc sobie zycie.ale noc noe roboc a miec -czemu nie .juz nie raz na forum wyszlo ze plakali ze kasy nie maja pracy nie maja ale jak prace sie dawalo to ciiiiiiisza bloga.gdzies ten nasz rodak zbladzil chlanie koncerty a nie miec mieszkania pracy ?!?!?mieszane uczucia .zal jako czlowieka tylko jako mlodego czlowieka

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2333
  • -Otrzymane: 626
  • Reputacja: +10/-5
« Odpowiedź #20 dnia: 28 Cze 2013, 16:25:31 »
Ja nie mam nic przeciwko, zeby moja szla... Chyba na tym polega idea spoleczenstwa, zeby silniejsi pomagali slabszym, prawda? To chyba wlasnie swiadczy o naszym czlowieczenstwie..., lub jego braku...

Nie kazdy daje sobie tak doskonale rade w tym zyciu, jak znakomite grono moich madrych przedmowcow. No wiec co? Skala i zrzucamy z niej  chorych, kalekich i... nieprzystosowanych, jak w starozytnej Sparcie?
"Bądź uroczy dla swoich wrogów – nic ich bardziej nie złości.... :)))"

Offline MartynaM

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 9
  • -Otrzymane: 13
  • Reputacja: +7/-9
« Odpowiedź #21 dnia: 28 Cze 2013, 16:27:22 »

Piotr1 - mozesz i smiac sie i plakac - twoj wybor. 
Kazdemu w potrzebie trzeba pomagac, kiedy tej pomocy potrzebuje.
Pan Adam nie od dnia wypadku jest bez pracy i bezdomnym czlowiekiem. I jeszcze raz powiem - nikt tu (chyba) nie zna go osobiscie i nie jest w stanie powiedziec jak naprawde wyglada sytuacja.
Sa osoby, ktorym na pomocy nie zalezy. A kiedy proponuje im sie posilek - wola pare groszy na piwo.

I wypraszam sobie teksty typu pieprzenie pseudodunskich pseudopodatnikow w zestawieniu z moja osoba.

Takie samo zdanie mam - bez wzgledu, czy historia by dotyczyla Chinczyka w Belgii - nie chodzi tu o konkretny kraj czy osobe - a o sytuacje, ktora moglaby zdarzyc sie wszedzie.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #21 dnia: 28 Cze 2013, 16:27:22 »

Offline zpatentem

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 165
  • -Otrzymane: 441
  • Reputacja: +34/-9
« Odpowiedź #22 dnia: 28 Cze 2013, 16:57:50 »
Piotr,
Nie placz, nie smiej sie ale zacznij wyc z nienawisci do dunczykow i dluzej tu mieszkajacych rodakow.Jako patriota powinienes tez zapytac ambasady o jej humanitarny i patriotyczny wklad w ta historie.
Potraktowano go w Danii jak czlowieka leczac w szpitalach, udzielajac schroniska i 8600 odszkodowania.
Co kto mysli o Adamie i jego losie to jest jego prywatna sprawa, nie masz predyspozycji sedziowskich a twoje chorobliwe punkty widzenia i argumenty (znowu argumenty) sa dla wiekszosci malo interesujace.
Masz ochote pomoc Adamowi? Na pewno znajdziesz go codziennie w Christianii, tam bez klopotu znajdziesz polskie grupy.

Dodam, ze znalem dwoch takich polskich Adamow i ze ciekawie sie z nimi rozmawialo, jednego pocieto tez nozami na Christianii.

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #23 dnia: 28 Cze 2013, 17:06:11 »
Piotr,
Nie placz, nie smiej sie ale zacznij wyc z nienawisci do dunczykow i dluzej tu mieszkajacych rodakow.Jako patriota powinienes tez zapytac ambasady o jej humanitarny i patriotyczny wklad w ta historie.
Potraktowano go w Danii jak czlowieka leczac w szpitalach, udzielajac schroniska i 8600 odszkodowania.
Co kto mysli o Adamie i jego losie to jest jego prywatna sprawa, nie masz predyspozycji sedziowskich a twoje chorobliwe punkty widzenia i argumenty (znowu argumenty) sa dla wiekszosci malo interesujace.
Masz ochote pomoc Adamowi? Na pewno znajdziesz go codziennie w Christianii, tam bez klopotu znajdziesz polskie grupy.
Dla jakiej wiekszosci? Wypraszam sobie wypowiadania sie w moim imieniu.

Ciekawe... Ktos ma odmienne zdanie i od razu "chorobliwe"... ::).

Tak, ten post jest, przyznaje , bardzo na poziomie dluzej tu mieszkajacego...

piotr1

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 28 Cze 2013, 17:13:08 »
Wiedziałem ze prawda w oczy kole i ze was zaboli..
Nie mam zamiaru wyc z nienawiści ani nie wzrusza mnie wypraszanie sobie czegoś.
Stwierdziłem fakt. To wszystko.
Nie widzę tu jakiegokolwiek argumentu, sam fakt.
Nie mowilem ze nie udzielono mu pomocy- mowilem o waszych zalosnych tekstach o tych waszych podatkach...niech on sobie bedzie bezdomnym z wyboru, bez pracy z wyboru i co wtedy?nie będziecie płacić podatków żeby nie leczono tego typu ludzi?a zwłaszcza- żeby nie ratować im życia?te wasze żale o podatkach mnie rozwalily totalnie..jak napisałem- szkoda gadać..

Offline zpatentem

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #25 dnia: 28 Cze 2013, 17:18:55 »
Piotra argumenty sa dla mnie agresywne i czesto chorobliwe (moja opinia) w watku o jakims tam artykule w GW z opinia psychologa o polakach oburzal sie okropnie na tresc, pare dni temu zamiescil zestaw zdan o Polsce ktore w 500% potwierdzaja opinie psychologa.

Aisak
To, ze masz mase postow absolutnie nie oznacza, ze nalezysz do wiekszosci, po za tym dyskusje z toba sa reguly bezowocne, daj mi spokoj, pls

Piotr, nigdzie nie napisalem nic o skacie ani cokolwiek negatywnego o Adamie, jak wspomnialem dobrze znalem paru takich zagubionych ludzi.

piotr1

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 28 Cze 2013, 17:22:48 »
Ojej...ale prawdę odkryles o mnie...co ja teraz zrobię?
Szkoda ze nie dodales ze to o Polsce i Polakach było w uśmiechu dnia..ale rozumiem- nie pasowalby ci to do całości o mnie..
Nie zapomnij wspomnieć ze napisałem tam cos takiego- stare ale chyba trafne
Wiesz co..proponuje sie postarać bardziej..

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #27 dnia: 28 Cze 2013, 17:24:50 »
Piotra argumenty sa dla mnie agresywne i czesto chorobliwe (moja opinia) w watku o jakims tam artykule w GW z opinia psychologa o polakach oburzal sie okropnie na tresc, pare dni temu zamiescil zestaw zdan o Polsce ktore w 500% potwierdzaja opinie psychologa.
Aisak
To, ze masz mase postow absolutnie nie oznacza, ze nalezysz do wiekszosci, po za tym dyskusje z toba sa reguly bezowocne, daj mi spokoj, pls

Piotr, nigdzie nie napisalem nic o skacie ani cokolwiek negatywnego o Adamie, jak wspomnialem dobrze znalem paru takich zagubionych ludzi.
Prosze uprzejmie 8).

Offline zpatentem

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #28 dnia: 28 Cze 2013, 17:25:34 »
Piotr,
"Co ja teraz zrobie" - Otworz nastepne piwo :)

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #29 dnia: 28 Cze 2013, 17:31:20 »
Masakra totalna! Skoncz smiecic zp!

poloniainfo.dk