Asiak, ale zauwaz, ze to nie ci opaleni jak ich nazywasz wpadli na ten durny pomysl. Tylko sami dunczycy w imie jakies zle pojetej rownosci i nie robienia roznicy miedzy dziecmi strzelaja sobie gole do wlasnej bramki.
Moze gdybys zadal sobie trud porozmawiania z normalna muslimska rodzina wyszlo by na jaw, ze oni sa tak samo przeciwni temu smiesznemu pomyslowi jak i inni ludzie.
Swoja droga po raz pierwszy mysle jak to dobrze ze u mojego dziecka w przedszkolu samemu trzeba przygotowywac madpakke, przynajmniej nikt odgornie nie decyduje co moje dziecko moze jesc a czego nie.
A i jak herbatka z dziurawcem to pamietaj nie wychodz na slonce 
Znam fajnych i "ludzkich" muslimow, jasne. Wiem, bo czesto na te tematy rozmawiamy. Oni sami sa przerazeni i zniecheceni konserwatyzmem twardoglowych. Nie raz slyszalam opinie moich kuryjskich i irackich znajomych ze sprogcenter , ze jesli twardoglowym uciekinabusem jest tu tak zle, to niech wracaja tam, gdzie jest tak dobrze, hehe

. Czyli cos zupelnie jak z nami, Polakami...

.
Pojechalam stereotypami

, ale... problem jest, a taki Brevik z kosmosu sie nie wzial...
Co do madpakke. Nie do konca... Juz czytalam dunski komentarz, ze jakies dziecko muslimskie skarzylo sie, ze mu... smierdzi leverpostej z kanapki dunskiej kolezanki w szkole, hehehe.