Ogólne > Edukacja

Wyprawka szkolna

(1/8) > >>

santo:
Przejrzałam forum ale nie znalazłam info na ten temat a chciałabym wiedzieć co muszę kupić dziecku które rozpocznie naukę w duńskiej szkole podstawowej po raz pierwszy ? Będę wdzięczna za odpowiedź i dobre rady  :)

dania_d:
Dobry plecak, worek na odzież sportową. Dobry dres, buty, buty do sfo, koszulki na ćwiczenia sportowe. Dobrze wyposażony piórnik, nie obciachowa madpakke, bidon. Jak blisko to podstawa rower. Bo dziecko też będzie chciało jeździć rowerem. Tu nie jest potrzebna duża wyprawka.

happybeti:
Hm....co rozumiesz przez "obciachową" czy też "nie-" madpakke? ???
Patrzysz na dziecko sąsiadki i myslisz " Ależ to-to ma obciachowy dres, a i buty, OMG, z marketu, nie "nike" ? "
Chyba cieszę się, że moje dziecko nie będzie chodziło z twoim do szkoły 8).

AK211:
Myślę, że nie o to poprzednikowi chodziło. Naturalne, że dzieciak ma mieć "nieobciachową" madpakke.
Nie chodzi o Nike ( są takie madpakke  ;) ;) ;D ), ale o to, że w pewnym wieku pewnych rzeczy nie wypada.
Np.chłopiec w czwartej klasie nie może mieć madpakke z bohaterami serialu "auta", albo choćby spidermanem - bo to właśnie byłoby obciachowe.

santo:
Dziękuję za odpowiedzi, bardzo pomocne  :)

Z tego co się już zorientowałam to mój 7 latek pójdzie tutaj do zerówki. Z tymi koszulkami i butami do ćwiczeń to mam pewien problem bo mały ma wadę serca i nie może uprawiać niektórych sportów ale to chyba trzeba zgłosić przy zapisie do szkoły. Jeszcze raz pięknie dziękuję.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej