Ogólne > Rodzina ...
rodzinne pomocy proszę
sylwuśka:
A o co chodzi z tymi 25%? rodzinne nie wyplacaja od razu 100%? Sama teraz zlozylam wniosek o rodzinne i tak sie zastanawiam.
Mąż pracuje w Danii rok czasu.
1941:
--- Cytat: sylwuśka w 15 Sie 2013, 13:16:48 ---A o co chodzi z tymi 25%? rodzinne nie wyplacaja od razu 100%? Sama teraz zlozylam wniosek o rodzinne i tak sie zastanawiam.
--- Koniec cytatu ---
Nic kurde z Twoich wpisow juz nie rozumiem. To maz ta druga prace juz rok temu zaczal???
No tak piszesz te "opowiadanie", ze polapac sie ciezko ::) ???
sylwuśka:
1941 a czego nie rozumiesz? to jest mój pierwszy wpis na tej stronie i w tym temacie? Nie wiem mam nowy wątek zacząć? chyba bez sensu skoro mogę się podpiąć tutaj bo mam podobny problem :)
waruiny:
Tu masz po angielsku, bo rozumiem, ze nie każdy zna duński. Sorrki ale na polski nie przetłumaczę . :P
"If you are a foreigner and work in Denmark, you may apply for child benefits if you:
share custody of the child can document that you are related to the child are a citizen in an EU country, Norway, Iceland, Switzerland or Lichtenstein, if your child does not live in Denmark.
Additionally, during the last 10 years you must have had an address or employment in Denmark for:
6 months in order to have earned 25 percent of the total benefit
1 year in order to have earned 50 percent of the total benefit
1.5 years in order to have earned 75 percent of the total benefit
2 years in order to have earned the total benefit"
aisak:
--- Cytat: sylwuśka w 15 Sie 2013, 13:16:48 ---A o co chodzi z tymi 25%? rodzinne nie wyplacaja od razu 100%? Sama teraz zlozylam wniosek o rodzinne i tak sie zastanawiam.
--- Koniec cytatu ---
Wyplaca 100%
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej