Ogólne > Rodzina ...
rodzinne pomocy proszę
sylwuśka:
Zmieniając trochę temat, Rok temu jak tu przyjechalam myslalam ze to wszystko jest takie skomplikowane, obcy kraj, jezyk itd a tak naprawde w Danii potrzeba tylko komputera i internetu i wiekszosc spraw jest sie w stanie zalatwic nie wychodzac z domu i nie znajac jezyka:)
Dzieki za translator :)Więc nie taki diabeł straszny...:)
aisak:
--- Cytat: sylwuśka w 15 Sie 2013, 13:52:49 ---Zmieniając trochę temat, Rok temu jak tu przyjechalam myslalam ze to wszystko jest takie skomplikowane, obcy kraj, jezyk itd a tak naprawde w Danii potrzeba tylko komputera i internetu i wiekszosc spraw jest sie w stanie zalatwic nie wychodzac z domu i nie znajac jezyka:)
--- Koniec cytatu ---
I oby dalej tez bylo tak rozowo... ;)
1941:
--- Cytat: sylwuśka w 15 Sie 2013, 13:52:49 ---Zmieniając trochę temat, Rok temu jak tu przyjechalam myslalam ze to wszystko jest takie skomplikowane, obcy kraj, jezyk itd a tak naprawde w Danii potrzeba tylko komputera i internetu i wiekszosc spraw jest sie w stanie zalatwic nie wychodzac z domu i nie znajac jezyka:)
--- Koniec cytatu ---
Ciesze sie, ze kolejni łabscy ludzie przyjechali do Danii i pewnie zechca zostac?, tak trzymac!.
Powodzenia. :)
sylwuśka:
Ja juz raz sie staralam zalatwial mi to pewien Pan oczywiscie nie za darmo i zalatwil tyle ze po poł roku dostalam formularz zgloszeniowy:/ ktory ja dostalam w ciagu 5 dni jak wczesniej pisalam.Pozniej poinformowal mnie ze sprawa zostala zamknieta bo nie wyslalam do UD tego formularza wraz z dokumentami.Pomijam fakt ze facet miał to zrobic i dokonczyc sprawe.Dlatego postanowilam wziąść sprawe w swoje ręce i zobaczymy..
Wiec może wyjdzie na to że staram sie juz 2 raz
sylwuśka:
1941 jeszcze za wcześnie żeby podjąc decyzje o zostaniu.Jeśli trafi mi się jakaś praca to jak najbardziej :) Kraj ładny, nawet klimat mi odpowiada hehe.Ale czas pokaże teraz biorę się za naukę języka :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej