Ogólne > Hydepark

Co wiedzieliście o Danii zanim tutaj przyjechaliście?

<< < (12/16) > >>

Jomir:

--- Cytat: happybeti w 15 Sie 2013, 22:06:20 ---Kanapki z serem i dżemem na koloniach "wynaleźliśmy", więc dla mnie to tez żadna nowość nie była :).
"Bananmad" też "wymyśliłam " kiedyś, gdy mój sredni syn- niejadek kręcił na wszystko nosem.
Ale "kartoffelmad" ...wow...do głowy by mi nie przyszło  ;D- jeść kartofle z chlebem  ;D.
Inna rzecz, że kilku naszych "narodowych " przysmaków tez bym raczej Duńczykom nie zaproponowała.
Jak myślicie, jak zareagowaliby na ogórkową, na przykład ? ;)
Poczęstowani pysznymi, chrupiacymi, złocistymi plackami ziemniaczanymi, specjalnego entuzjazmu nie przejawili ;). Owszem, głodni byli, to zjedli, ale szału nie było ;).

Jomir, no, własnie nie byłam pewna, czy mysle o tym, o czym Ty piszesz  ;D.
Ja zdecydownie "wrogiem" soli jestem, używam niewiele, więc "duński sposób" nie dla mnie.
Za to "po polsku", zamarynowana w przyparawch rozmaitych, mmmm, doooobre :))))
Kiedyś Cię uraczę :).
Opis "ollebrod" sugestywny.  :o :o :o
Dzięki za ostrzeżenie, będę wiedziala, od czego trzymać się z daleka  ;D

--- Koniec cytatu ---
MOj maz kocha polskie zupy, wszytskie ostatnio przywykl nawet do kapusniaku, najdluzej mu szlo. Ogorkowa i zurek poszly za pierwszym razem.
Przyszly zieciu tez lubi polskie zupki, ale najbardziej barszcz czerwony, ogorkowa byla dla niego za kwasna  ;D ;D ;D
Kapusniaku juz mu nie dawalam, bo jeszcze corke mi z powodu zup przed oltarzem zostawi, wiec nie bede ryzykowac. Po slubie dam mu czadu  ;D ;D ;D

aisak:
Wracajac do gownego watku, przypomialo mi sie, ze chyba 2 zona Sywestra Stalonne  byla Dunka "Red Sonia" , czyli Brigitte Niesen. I wiedzialam o tym na dluuugo przed przyjazdem tu :)

Jomir:
Aisak w nowej roli "Straznik Teksasu"  ;D ;D ;D

aisak:

--- Cytat: Jomir w 16 Sie 2013, 00:01:31 ---Aisak w nowej roli "Straznik Teksasu"  ;D ;D ;D

--- Koniec cytatu ---
Niee, bo mi sie wlasnie przypomnialo, jak teraz w jakiejs zajawce w tv nowego dunskiego programu zobaczylam Brigitte Nielsen :D

zpatentem:
Nikt z was nie pisze o dunskich smørrebrød'ach przeciez to doskonale zarcie oczywiscie tylko w pozadnym wykonaniu.

Happy, jadlem kartoffelmad za 50kr (przeceniony bo po 17.00 i na wynos :) ) z Aamannsa bo knajpa dostala rewelacyjna ocene w prasie, no i dlatego bo byl tylko ten i jeszcze jeden inny.

Mieszkajac w pensjonacie po przyjezdzie do Kbh, dostawalem wstretny smørrebrød codziennie, wtedy to posadzilem kucharza o alkoholizm bo wszystko bylo slodkie.Pozniej radykalnie zmienilem zdanie odwiedzajac lepsze frokostowe restauracje

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej