Ogólne > Przepisy Kuchni Polskiej
Zupa z kabaczka, z dodatkiem fety i chrzanu
zendk:
a ta nazwa to faktycznie jest z niemieckiego ..ja jestem z kociewia więc dużo mamy taklich okresleń :)
aisak:
--- Cytat: zendk w 18 Sie 2013, 12:47:15 ---a ta nazwa to faktycznie jest z niemieckiego ..ja jestem z kociewia więc dużo mamy taklich okresleń :)
--- Koniec cytatu ---
No wiem, przeciez gwara slaska w polowie jest oparta na niemieckim. Tak, jak i pewnie na Pomorzu i na Kaszubach.
Co do kremu z pomidorow, to lubie takie szybkie, proste i zdrowe i pozwalajace na roznorodne fantazje, za kazdym razem inne :). W sumie bardzo lubie zupy kremy i staram sie miksowac wszystko, oprocz rosolu :D
zendk:
widać,że tez lubisz gotować :) ja tak samo:) coś nowego co chwilę szukam .. a tymbardziej że w tym roku zrobiłam ogródek przed domem i wszytskie warzywka ekologiczne :) :) jest ten smak :)
aisak:
--- Cytat: zendk w 18 Sie 2013, 13:02:08 ---widać,że tez lubisz gotować :) ja tak samo:) coś nowego co chwilę szukam .. a tymbardziej że w tym roku zrobiłam ogródek przed domem i wszytskie warzywka ekologiczne :) :) jest ten smak :)
--- Koniec cytatu ---
Lubie wymyslac, dokladnie :). Staram sie tak kombinowac, zeby Misiek-syn jadal zdrowo i przyzwyczail sie do takiego sposobu jedzenia, a jednoczesnie, zeby mu to smakowalo, jak u babci, hihi. Totez kombinuje z roznymi przyprawami. Na szczescie mamy tu wiele dobrze zaopatrzonych sklepow arabskich, gdzie samej curry jest co najmniej kilka rodzajow :). Lubie kuchnie fusion, polaczona z moja fantazja :)
Tego ogrodka i warzywek zazdraszczam bardzo :D, bo wiem, ze smak zupek jest zupelnie inny z takimi wlasnymi z ogrodka, niz ze sklepowymi :).
psychopata:
Koperkowa z lanymi kluskami to zupa mojego dziecinstwa :)
A w temacie, czym sie rozni kabaczek od cukinii?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej