Ogólne > Przepisy Kuchni Polskiej
Zupa z kabaczka, z dodatkiem fety i chrzanu
zendk:
aaa a na pomorzu to tak sobie pichcimy :) oczywiście pomidorówka też z makaronem lub ryżem ,ale ja i tak najbardziej lubię z klopsikami :)
aisak:
--- Cytat: zendk w 18 Sie 2013, 12:13:37 ---aaa a na pomorzu to tak sobie pichcimy :) oczywiście pomidorówka też z makaronem lub ryżem ,ale ja i tak najbardziej lubię z klopsikami :)
--- Koniec cytatu ---
Moja mama probowala rowniez pchac lane ciasto do pomidorowki ::), jak bylam mala, ale szybko z siostra przekonalysmy ja, ze to baaardzo zly pomysl :D
zendk:
lane ciasto , to jak dobrze pamiętam moja babcia nazywała aintopf czy ainlof cos takiego :) to lała to do rosołu :) ale miło to wspominam , bo jak była dobra konsystencja to wychodziły fajne makaroniki czy kluseczki :)
aisak:
--- Cytat: zendk w 18 Sie 2013, 12:29:46 ---lane ciasto , to jak dobrze pamiętam moja babcia nazywała aintopf czy ainlof cos takiego :) to lała to do rosołu :) ale miło to wspominam , bo jak była dobra konsystencja to wychodziły fajne makaroniki czy kluseczki :)
--- Koniec cytatu ---
tjaa, z niemieckiego, podobnie na Slasku. ale moja mama z lubelskiego ( wybaczam, hihi... ::) ), wiec ona tworzyla jakies paskudne kluchy nie do przelkniecia :o :D
Ja osobiscie preferuje i robie czesto zupe krem ze swiezych pomidorow z odrobina curry i czarnego pieprzu oraz z kleksem ymeru na wierzchu :)
zendk:
takiego kremu nie jadłam, a brzmi zachęcająco :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej