Ogólne > Przepisy Kuchni Polskiej

Zupa z kabaczka, z dodatkiem fety i chrzanu

<< < (3/10) > >>

zendk:
aaa a na pomorzu to tak sobie pichcimy :) oczywiście pomidorówka też z makaronem lub ryżem ,ale ja i tak najbardziej lubię z klopsikami :)

aisak:

--- Cytat: zendk w 18 Sie 2013, 12:13:37 ---aaa a na pomorzu to tak sobie pichcimy :) oczywiście pomidorówka też z makaronem lub ryżem ,ale ja i tak najbardziej lubię z klopsikami :)

--- Koniec cytatu ---
Moja mama probowala rowniez pchac lane ciasto do pomidorowki ::), jak bylam mala, ale szybko z siostra przekonalysmy ja, ze to baaardzo zly pomysl :D

zendk:
lane ciasto , to jak dobrze pamiętam moja babcia nazywała aintopf czy ainlof cos takiego :) to lała to do rosołu :) ale miło to wspominam , bo jak była dobra konsystencja to wychodziły fajne makaroniki czy kluseczki :)

aisak:

--- Cytat: zendk w 18 Sie 2013, 12:29:46 ---lane ciasto , to jak dobrze pamiętam moja babcia nazywała aintopf czy ainlof cos takiego :) to lała to do rosołu :) ale miło to wspominam , bo jak była dobra konsystencja to wychodziły fajne makaroniki czy kluseczki :)

--- Koniec cytatu ---
tjaa, z niemieckiego, podobnie na Slasku. ale moja mama z lubelskiego ( wybaczam, hihi... ::) ), wiec ona tworzyla jakies paskudne kluchy nie do przelkniecia :o :D

Ja osobiscie preferuje i robie czesto zupe krem ze swiezych pomidorow z odrobina curry i czarnego pieprzu oraz z kleksem ymeru na wierzchu :)

zendk:
takiego kremu nie jadłam, a brzmi zachęcająco :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej