Ogólne > Przepisy Kuchni Polskiej
Zupa z kabaczka, z dodatkiem fety i chrzanu
aisak:
--- Cytat: 1941 w 18 Sie 2013, 09:23:19 ---Hahaha HB w Aldim w dwoch rodzajach, tarty z zielona etykietka i niebieska krem. Osobiscie wole ten tradycyjny z zielona etykieta.
--- Koniec cytatu ---
Tak, ten zielony jest jak polski, prawie :D. Ten niebieski, natomiast, jak majonez z delikatnym chrzanowym posmakiem. Fajny do jajek, lub salatki ziemniaczanej (polskiej :D!).
zendk:
dobrze wiedzieć, bo sama nie wiedziałam ..zawsze chrzan z Polski albo tarty samemu :) :) dzis planuje tez ta zupę tylko zamiast grzanek to klopsiki mielone :)
aisak:
--- Cytat: zendk w 18 Sie 2013, 11:51:26 ---dobrze wiedzieć, bo sama nie wiedziałam ..zawsze chrzan z Polski albo tarty samemu :) :) dzis planuje tez ta zupę tylko zamiast grzanek to klopsiki mielone :)
--- Koniec cytatu ---
Czyli rodzaj dunskich kølboller ;)?
zendk:
tak dokładnie ..no takie klopsiki co robi sie do zupy np koperkowej czy pomidorowej :)
aisak:
--- Cytat: zendk w 18 Sie 2013, 12:02:00 ---tak dokładnie ..no takie klopsiki co robi sie do zupy np koperkowej czy pomidorowej :)
--- Koniec cytatu ---
Na Slasku nie :D. Do koperkowej- lane ciasto, fujj nienawidze :D a do pomidorowej tylko drobny makaron :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej