Ogólne > Przepisy Kuchni Polskiej

Zupa z kabaczka, z dodatkiem fety i chrzanu

<< < (2/10) > >>

aisak:

--- Cytat: 1941 w 18 Sie 2013, 09:23:19 ---Hahaha HB w Aldim w dwoch rodzajach, tarty z zielona etykietka i niebieska krem. Osobiscie wole ten tradycyjny z zielona etykieta.

--- Koniec cytatu ---
Tak, ten zielony jest jak polski, prawie :D. Ten niebieski, natomiast, jak majonez z delikatnym chrzanowym posmakiem. Fajny do jajek, lub salatki ziemniaczanej (polskiej :D!).

zendk:
dobrze wiedzieć, bo sama nie wiedziałam ..zawsze chrzan z Polski albo tarty samemu :) :) dzis planuje tez ta zupę tylko zamiast grzanek to klopsiki mielone :)

aisak:

--- Cytat: zendk w 18 Sie 2013, 11:51:26 ---dobrze wiedzieć, bo sama nie wiedziałam ..zawsze chrzan z Polski albo tarty samemu :) :) dzis planuje tez ta zupę tylko zamiast grzanek to klopsiki mielone :)

--- Koniec cytatu ---
Czyli rodzaj dunskich kølboller ;)?

zendk:
tak dokładnie ..no takie klopsiki co robi sie do zupy np koperkowej czy pomidorowej :)

aisak:

--- Cytat: zendk w 18 Sie 2013, 12:02:00 ---tak dokładnie ..no takie klopsiki co robi sie do zupy np koperkowej czy pomidorowej :)

--- Koniec cytatu ---
Na Slasku nie :D. Do koperkowej- lane ciasto, fujj nienawidze :D a do pomidorowej tylko drobny makaron :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej