Ogólne > Hydepark

Kibole w Polsce

<< < (4/8) > >>

aisak:

--- Cytat: myszka0807 w 20 Sie 2013, 06:56:46 ---tobescze male piwo,,szkolni kibole,,najgorsi to chyba ci dorosli prezni i muskularni.tylko ze jak ktos,,szkolnemu kibolowi,,nie pokaze gdzie jego miejsce to wlasnie wyrasta takie wielkie chlopisko co sedziego by chcial zastapic na boisku.ciezki orzech ci kibole

--- Koniec cytatu ---
Nooo, nie chcialabys ich widziec, 16-20 latkowie, silka kilka razy w tygodniu, jesli nie codziennie :D. Wiekszosc z nich jednka to prawdziwi kibice Ruchu, GKS Katowice czy tez Polonii i Gornika. To normalne, wrecz  "obowiazkowe" zachowanie nie tylko wsrod dorastajacej mlodziezy na Slasku, ale niektorym z nich naprawde powaznie odbijalo. Najgorzej, jak byly derby lokalne, np Ruch-GKS Katowice. Szkola wrzala juz od tygodnia, bo mieszanka kibicow roznych klubow byla naprawde wybuchowa :D. Trzeba bylo miec oczy i uszy szeroko otwarte, bo byle slowo doprowadzalo do stanow ekstremalnych. Normalne, niestety, tez bylo, ze po derbach mielismy naloty policji i ogromne problemy z naszymi "kibolami", ktorzy ladowali w "poczekalniach" chorzowskich posterunkow.

Ja tez jestem "kibicka" od pokolen, zaczynalam jeszcze z moim ojcem, i to nie Ruchu Chorzow :D ( co "moi" kibole szanowali, o dziwo :D...), ale syna nigdy nie zaprowadzilam na stadion... zbyt sie nasluchalam  opowiadan  "moich" kiboli...

myszka0807:
Nie patrzyla bym ile ma lat .nie potrafi sie zachowac jak czlowiek to albo calkowity zakaz wchodzenia na stadiony albo bym wynajela dla nich wieeelkie pole i niech sie tluka ile sil w tylkach .przez takich jak oni wlasnie twoj syn nie byl z toba na stadionie .

happybeti:
A tak wracając do punktu wyjściowego, czyli owych nieszczęsnych meksykańskich marynarzy...
Czyzby naprawdę byli kompletnymi debilami i zaczepiali "plazujących" , łysych, napakowanych , "nabuzowanych" kiboli ???Zwłaszcza, ze ich było kilkunastu, a tamtych ponad setka ???

Jeszcze bardziej mi ich żal, bo to byli marynarze ze statku szkolnego mar. woj. .
Wyobrażacie sobie sytuację, w której nasi kadeci np z Daru Młodzieży wplątani są w bójkę na przepustce gdzieś w obcym porcie ? Co potem będą mieli- nieważne, czyja była wina ?

A jeszcze na koniec "smaczek "  8)  :-\

Zerknełam na komentarze internautów pod tym artykułem .
Jeden powalił mnie na ziemię.
ktoś "bardzo inteligentny " napisał :
"No i dobrze, brawo nasi chłopcy! Jeden stopień mniej do islamizacji Europy!!!"- coś w tym stylu, cytuję nioedokładnie, z pamięci, nie chce mi się teraz szukac tego wpisu.
Jak widać, koles ma głęboką wiedzę, co to takiego ten Meksyk, gdzie leży i jaka religię w nim się wyznaje  ::).
Brak słów dosłownie. Nie łudźcie się, że większość kibolskiego towarzystw, które brało udział w tym pobiciu, wie cokolwiek więcej...
Tak, jak mówiłam, pretekstem było to, że byli "opaleni"  :-\

A czy to muzułmanie- Arabi, czy katolicy- Indianie- jeden pies, nie ?

aisak:
To tez komentarz do tego zdarzenia... Nic dodac, nic ujac... Chociaz ja bym proponowala jednak troche mniej "odzywek" ::) na silkach  ;) :D

psychopata:

--- Cytat: waruiny w 19 Sie 2013, 18:43:38 ---Ja nie wiem, co sądzić o kibolach w Polsce.
--- Koniec cytatu ---
Dla mnie to stado rasistowskich polglowkow.

--- Cytuj (zaznaczone) --- Temat został na pewno upolityczniony
--- Koniec cytatu ---
Na pewno, PiS przeciez mowil o modelowych patriotach ::)

--- Cytuj (zaznaczone) --- Uważam, ze Staruch siedział "za niewinność."
--- Koniec cytatu ---
Mozesz rozwinac?

Marcin Piatek napisal na temat kiboli ciekawa notke ostatnio:
http://www.polityka.pl/kraj/opinie/1552529,1,bezkarni-kibole-dlugo-jeszcze.read

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej