Ogólne > Dania i o Danii
Klub FC Kopenhaga rozpętał burzę
Marcellus:
Multi kulti - ja, tak!
Należy oczywiście szydzić z niekonsekwencji czy wręcz sprzeczności z oficjalną doktryną, ale bądźmy też wyrozumiali. Skoro u siebie w państwie nie czują się swojsko, chcą chociaż na stadionie mieć poczucie swobody. Na meczu z Galatarasay to przecież pół stadionu zajęliby Turcy, a porównując ich krewkość z bojaźliwością Duńczyków, z pewnością dwunasty zawodnik wspierałby klub ze Stambułu.
zpatentem:
--- Cytat: Marcellus w 01 Wrz 2013, 13:02:21 ---Multi kulti - ja, tak!
Należy oczywiście szydzić z niekonsekwencji czy wręcz sprzeczności z oficjalną doktryną, ale bądźmy też wyrozumiali. Skoro u siebie w państwie nie czują się swojsko, chcą chociaż na stadionie mieć poczucie swobody. Na meczu z Galatarasay to przecież pół stadionu zajęliby Turcy, a porównując ich krewkość z bojaźliwością Duńczyków, z pewnością dwunasty zawodnik wspierałby klub ze Stambułu.
--- Koniec cytatu ---
Kibice FCK nie sa bojazliwi, mieszkam kolo stadionu i tu sa zawsze rozpierduchy z nimi w roli glownej. Powinnienes tez wiedziec, ze za awantury na stadionie organizator ponosi odpowiedzialnosc i placi duze kary; stad ta niezreczna afera z nazwiskami.
Marcellus:
Mówię o zasadzie. Chyba przyznasz, że Turek jest bardziej krewki niż Duńczyk, nie mówię o kilkudziesięciu osobach ze ścisłej ekipy FCK, którzy wiadomo, że trzymają fason. Ale na trybunie długiej, gdzie w większości siedzą przeciętni Dunole, wyznawcy Allaha stłamsiliby ich bez problemu.
A co do drugiej części twojego postu - jak trzeba uderzyć psa, kij zawsze się znajdzie :-)
waruiny:
To jest skomplikowane " zjawisko społeczne". W Irlandii na meczu Irlandia-Polska pól stadionu krzyczało: " gramy u siebie, chłopaki gramy u siebie" i nikt nie robił problemu. W Danii byłoby to chyba nie do pomyślenia. Mi imponuje ten otwarty rasizm FCK Kopenhaga. Jedni piszą, że to tchórzostwo. Dla mnie "trzeba mieć jaja", żeby tak postąpić.
zpatentem:
Jaki rasizm? Zaplacili 100.000 za rozrobe kibicow hannoweru bo nie sprawdzali kupujacych, sa ostrozni. Ci ze zlymi nazwiskami moga dostac zamowione bilety jak zadzwonia i odpowiedza na pare pytan.
Turcy sa aktywni w Niemczech, tutaj nie slyszalem, ale zobaczymy po meczu czy przed :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej