Ogólne > Rodzina ...

rodzina zastępcza

<< < (8/8)

sopocianka:
W Danii wbrew opinii, nie jest tak łatwo stracić dzieci jak w Polsce np sa odbierane z byle powodu- biedy rodziców...
Jeden dzień pobytu dziecka w instytucji, w której pracuje, to 3000 kr więc Kommune wie, ze dzieciom jest zawsze lepiej z mama i tata i zrobią wszystko, aby naprawić relacje w rodzinie i pomoc takim dzieciom i rodzicom, którzy sie nie dogadają :)
Przecież w każdej rodzinie sa "przepychanki" ja sama mam synka 9 letniego i znam to :)

Macie okazje sie wygadac, co wam na sercu leży i oni postarają sie rozwiązać problem :D

myszka0807:

--- Cytat: sopocianka w 06 Wrz 2013, 09:01:14 ---W Danii wbrew opinii, nie jest tak łatwo stracić dzieci jak w Polsce np sa odbierane z byle powodu- biedy rodziców...
Jeden dzień pobytu dziecka w instytucji, w której pracuje, to 3000 kr więc Kommune wie, ze dzieciom jest zawsze lepiej z mama i tata i zrobią wszystko, aby naprawić relacje w rodzinie i pomoc takim dzieciom i rodzicom, którzy sie nie dogadają :)
Przecież w każdej rodzinie sa "przepychanki" ja sama mam synka 9 letniego i znam to :)

Macie okazje sie wygadac, co wam na sercu leży i oni postarają sie rozwiązać problem :D

--- Koniec cytatu ---
masz racje tylko tyle ze w Polsce intereniuja tam gdzie nie jest to potrzebne.a tam gdzie dzieci sa naprawde maltretowane nikt palcem nie kiwnie.dopabuse jak dojdzie do tragedi to wszystko wychodzi na jaw jakie instytucje zaniedban sie dopuscily.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej