Ogólne > Dania i o Danii
Kupa szczescia ;)
waruiny:
Ja tam jednak uważam, że ten prosty wskaźnik PKB bardziej oddaje to, co jest ważne dla ludzi. Chociaż taki Butan może mieć swoje zdanie. :P :P
zpatentem:
No to te parametry rozstrzygaja sprawe :)
Imponuje i tez lekko przeraza niefrasobliwy luz, duza samodzielnosc i specyficzna dojrzalosc mlodziezy w KBh. Na fitnessie spotykam spinnigujacych usmiechnietych staruchow ktorzy opowiadaja o ostatnich rowerowych czy spacerowych wedrowkach po calej Europie,domku letnim we Francji, na yodze pogodne starsze panie opwiadaja o kolejnej 2 miesiecznej podrozy samochodem po USA.
Dunczycy to rozsadny narod; regula jest odkladanie na starosc i luz dla dzieci by nabyly doswiadczen i w rezultacie rozsadku. Bylem na przyjeciu gdzie rodzina radzila "szczeniakowi" zeby po maturze zrobil dluzsze wakacje i pojezdzil po swiecie; za moich czasow w Pl bylby to skandal i wstyd, a tutaj..zdobywanie doswiadczen i odpowiedzialnosci za wlasne zycie.
Bedac ostatnio przez pare dni w Szczecinie nie zauwazylem na ulicy ani jednej usmiechnietej osoby po 30, troche dziwne to dla mnie bylo.
Moze troche nie na temat, sorry :)
inna:
Polska
Life expectancy at birth for man: ca.71 lat
Life expectancy at birth: women 80.6 lat
Suicide rates (p(er 100 000 persons): 4
Dania
Life expectancy at birth for men:77 lat
Life expectancy at birth: women 81 lat
Suicide rates (p(er 100 000 persons): 6,8 :o
http://www.oecd.org/
inna:
--- Cytat: zpatentem w 12 Wrz 2013, 12:00:41 ---No to te parametry rozstrzygaja sprawe :)
Imponuje i tez lekko przeraza niefrasobliwy luz, duza samodzielnosc i specyficzna dojrzalosc mlodziezy w KBh. Na fitnessie spotykam spinnigujacych usmiechnietych staruchow ktorzy opowiadaja o ostatnich rowerowych czy spacerowych wedrowkach po calej Europie,domku letnim we Francji, na yodze pogodne starsze panie opwiadaja o kolejnej 2 miesiecznej podrozy samochodem po USA.
Dunczycy to rozsadny narod; regula jest odkladanie na starosc i luz dla dzieci by nabyly doswiadczen i w rezultacie rozsadku. Bylem na przyjeciu gdzie rodzina radzila "szczeniakowi" zeby po maturze zrobil dluzsze wakacje i pojezdzil po swiecie; za moich czasow w Pl bylby to skandal i wstyd, a tutaj..zdobywanie doswiadczen i odpowiedzialnosci za wlasne zycie.
Bedac ostatnio przez pare dni w Szczecinie nie zauwazylem na ulicy ani jednej usmiechnietej osoby po 30, troche dziwne to dla mnie bylo.
Moze troche nie na temat, sorry :)
--- Koniec cytatu ---
Jezdze pociagiem codziennie i uwierz mi- zwracam uwage na ludzi i nie zauwazylem ani jednej usmiechnietej osoby po 30, troche dziwne to dla mnie bylo
Dunczycy to rozsadny narod : sex dozwolony ze zwierztami czy to qwa jest rozsadne :o
zpatentem:
Watpie czy sex ze zwierzetami jest w Danii dozwolony i czy to jest jakims parametrem rozsadku, przypuszczam tez, ze w Polsce jest to w rownej mierze rozpowszechnione. W Szwecji, o ile pamietam, sex pomiedzy rodzenstwem jest dozwolony bo nie panstwu jest decydowac o tym kogo sie kocha i jak.
Mozesz znalezc roznorakie przyklady osobiscie cie irytujace ale musza one byc logicznie i statystycznie uzasadnione, sorry.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej