Ogólne > Dania i o Danii
Kupa szczescia ;)
Jomir:
No z tym szczesciem to moze nieco jazda po bandzie, ale dunski "luz zycia codziennego" jest niezaprzeczalny.
I to mi sie podoba.
inna:
Musze zabrac glos bo: zapomnieli dodac ze co drugi dunol jedzie na antydepresach. I o dziwo kazdy jest w takim przypadku happy
Dla mnie to pic na wode. Tu musisz byc szczesliwy bo inaczej masz na karku cala dk
Za to ja jestem happy jak jestem w pl i odwiedzam stare konty. Gfzie sie pilo palilo i....ale to juz zachowam dla siebie.
inna:
--- Cytat: zpatentem w 11 Wrz 2013, 14:23:29 ---Nie wierze w ten ranking za bardzo; niekoniecznie bogate kraje maja tylu szczesliwcow (moga byc przeciez smetni :) ) , nie wierze w szczesliwcow z Izraela bo tam lada moment bedzie rozpierducha, wierze w szczesliwcow z Australii, wierze tez w ponurakow z Polski bo tam narzekanie jest genetycznie, od wiekow zaprogramowane.
Podejrzewam, ze wiele odpowiedzi bylo patriotycznym chwaleniem sie.
--- Koniec cytatu ---
Hej ale to nasze narzekanie jest zdrowe. Wyrzucamy z seibie to co nas boli nie dusimy w sobie. Zauwaz w dani nikt nie ma problemow kazdy jest zdrowy .Ale rzeczywistosci nie -oszukasz.
happybeti:
Jak kto woli 8)
Ja osobiście nie znoszę malkontentów, źle się czuję w ich towarzystwie, niech "się leczą" przy kims innym, na kogos innego wylewając swoje żale i frustracje 8). Nie wiem, czy to takie "zdrowe" i taki powód do dumy pokazywać wszystkim naokoło wiecznie skwaszona minę i zgorzkniałe poglądy. No, ale , jak to mówią, jeden lubi zapach fiołków, inny, jak mu smierdza skarpetki 8).
Daleko mi do "hurraoptymizmu", ale ja raczej z tych, co to mają szklanke "do połowy pełną" . Potrafię widziec dobre strony tego, co mam i cieszyć się tym.
psychopata:
--- Cytat: inna w 11 Wrz 2013, 15:28:29 ---Musze zabrac glos bo: zapomnieli dodac ze co drugi dunol jedzie na antydepresach. I o dziwo kazdy jest w takim przypadku happy
Dla mnie to pic na wode. Tu musisz byc szczesliwy bo inaczej masz na karku cala dk.
--- Koniec cytatu ---
Nie doczytalas widac, ze ranking nie opiera sie na pytaniu statystycznego Andersena, czy jest szczesliwy, ale na konkretnych parametrach, z ktorych wiekszosc jest zmierzalna/policzalna. Trzy czwarte poczucia szczescia zalezy od szesciu czynnikow:
-- PKB na glowe
-- dlugosc zycia
-- zaufanie spoleczne
-- wolnosc dokonywania wyborow zyciowych
-- niska korupcja badz jej brak
-- szczodrosc
Ja nie wiem, czy jestem w Danii szczesliwszy niz w innych krajach, w jakich zdarzylo mi sie mieszkac, ale na pewno wzroslo u mnie zaufanie do ludzi, co bywa powodem roznych zabawnych sytuacji w kraju.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej