Ogólne > Dania i o Danii
Kupa szczescia ;)
waruiny:
--- Cytat: vordingborg w 04 Paź 2013, 14:51:01 ---Aż do śmierci amen.
Zupełnie przypadkowo natrafiłem na coś bezpośrednio dotyczącego kupy i szczęścia oraz problematyki z tym związanej :-\
Sprawa wydaje się dość poważna ???
--- Koniec cytatu ---
Reductio ad absurdum. ( jestem po harnasiach, więc sobie pozwoliłem na małe trolowanie, sorki)
aisak:
Zastanawiam sie...,jesli Polska taka bee... i do niczego...w porownaniu np z Dania. To dalczego wszyscy tak chetnie ja odwiedzaja, nawet co miesiac, jak nie czesciej :o? Po co jezdzic tam, gdzie nie ma sie juz rodziny, ani przyjaciol, jest brzydko, paskudnie, smutni ludzie na ulicach itp, itd?
Fenomen naszej ojczyzny, czy co ;) :D?
psychopata:
--- Cytat: aisak w 06 Paź 2013, 10:19:15 ---To dalczego wszyscy tak chetnie ja odwiedzaja, nawet co miesiac, jak nie czesciej :o? Po co jezdzic tam, gdzie nie ma sie juz rodziny, ani przyjaciol, jest brzydko, paskudnie, smutni ludzie na ulicach itp, itd?
--- Koniec cytatu ---
Jacy wszyscy? Ja jezdze raz do roku i mam tam zarowno rodzine, jak i przyjaciol. I to jedyny powod, dla ktorego jezdze, bo tesknota za krajem jako takim jest mi obca.
aisak:
Stereotyp ;).
Ja rowniez jezdze, ale z tesknoty za siostrzencem. A ze przy okazji narobie zakupow ;), to juz "inksza inkszosc", ale ja wcale nie stwierdzam, ze ta Polska taka okropna , paskudna i w ogole do niczego ::) :D.
A bardziej serio, bo to chyba (znowu stereotyp ;)...) obce ,niestety, nam, Polakom, ze nie kala sie gniazda, z ktorego sie wyszlo... A przynajmniej nie wypada tego robic tym, ktorzy uwazaja , ze maja misje tu w Danii do wypelnienia ;) :D. Misja misja, a kultura... swoja droga? :D
inna:
A ja bo :'(
Gdy los cię rzuci gdzieś w daleki świat, Gdy zgubisz szczęście swe i poznasz życia smak, Zatęsknisz do rodzinnych stron I wrócisz tu, wrócisz, gdzie twój dom
&
Pod niebem wielkich miast swój zgubisz ślad, Osiągniesz to, co chcesz, za rok, za parę lat.
Lecz gdy zdobędziesz wszystko już, Z dalekich stron kiedyś wrócisz tu.
&
By słuchać znów, jak wiosną śpiewa las bo tu lasow brak ::)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej