Ogólne > Dania i o Danii
Kupa szczescia ;)
Jomir:
Inna, cos jest w tych lasach...
Mi tu prawdziwego lasu brak, ale zawsze mozna wyskoczyc do Szwecji na szybkie pocieszenie :)
piotr1:
w szwecji jest zabronione chodzenie po lesie i wchodzenie do lasu, mozna za to dostac mandat, dun z ktorym pracuje, jezdzi polowac do szwecji i powiedzial ze musi miec pozwolenie specjalne zeby wejsc do lasu na polowanie...mowil ze jest to podyktowane 2 powodami
1- wlascicielem lasu jest panstwo i ono sobie nie zyczy
2- bezpieczenstwo- jest tam za duzo zwierzat i innego jedzenia 8) - ktore moze byc niebezpieczne czasem
a moze to bylo ze ze wzgledu na bezpieczenstwo swych cennych szwedzkich obywateli panstwo nie pozwala, poniewaz jedzenie moze ich pozrec....?hmm..nie pamietam..pamietam ze nie wolno i ze policja moze dac mandat za to
vordingborg:
Ja to widzę tak lepsze gówno w polu niż fiołki w Neapolu :)
jak ktoś się dodzwoni to będzie miał kupę szczęścia gratis ;)
http://www.dba.dk/prima-hestegoedning-klargoer/id-1003754215/
1941:
--- Cytat: inna w 06 Paź 2013, 15:28:36 ---A ja bo :'(
Gdy los cię rzuci gdzieś w daleki świat, Gdy zgubisz szczęście swe i poznasz życia smak, Zatęsknisz do rodzinnych stron I wrócisz tu, wrócisz, gdzie twój dom
&
Pod niebem wielkich miast swój zgubisz ślad, Osiągniesz to, co chcesz, za rok, za parę lat.
Lecz gdy zdobędziesz wszystko już, Z dalekich stron kiedyś wrócisz tu.
&
By słuchać znów, jak wiosną śpiewa las bo tu lasow brak ::)
--- Koniec cytatu ---
Ales sentymentalna ;D ::) ::)
Jomir:
--- Cytat: piotr1 w 06 Paź 2013, 17:12:17 ---w szwecji jest zabronione chodzenie po lesie i wchodzenie do lasu, mozna za to dostac mandat, dun z ktorym pracuje, jezdzi polowac do szwecji i powiedzial ze musi miec pozwolenie specjalne zeby wejsc do lasu na polowanie...mowil ze jest to podyktowane 2 powodami
1- wlascicielem lasu jest panstwo i ono sobie nie zyczy
2- bezpieczenstwo- jest tam za duzo zwierzat i innego jedzenia 8) - ktore moze byc niebezpieczne czasem
a moze to bylo ze ze wzgledu na bezpieczenstwo swych cennych szwedzkich obywateli panstwo nie pozwala, poniewaz jedzenie moze ich pozrec....?hmm..nie pamietam..pamietam ze nie wolno i ze policja moze dac mandat za to
--- Koniec cytatu ---
No, to zes mnie chlopie pocieszyl :(
Tydzien temu przez Szwecje przejezdzalam i te pagorki i lasy iglaste... myslalam, ze jakas namiasteczke Bieszczadow mozna tam odszukac... a to jeno do popatrzenia :(
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej