Ogólne > Rodzina ...
Pomocy
farvela:
I wydaje mi się ze w sytuacji ciąży/lub juz po rozwiazaniu to raczej dziewczyna nie będzie musiała udowodniać ze są rodziną :)
Jomir:
No niestety bedzie.
Ostatnio pomagalam jednej rodzinie. Maja 3-letnie dziecko razem, ale nie mieli przed wyjazdem wspolnego adresu.
Dziecko dostalo "pobyt na ojca", matka nie.
Bo przeciez matka dziecka to zadna rodzinia, nie? (ironia oczywiscie).
1941:
--- Cytat: Jomir w 23 Wrz 2013, 08:44:41 ---No niestety bedzie.
Ostatnio pomagalam jednej rodzinie. Maja 3-letnie dziecko razem, ale nie mieli przed wyjazdem wspolnego adresu.
Dziecko dostalo "pobyt na ojca", matka nie.
Bo przeciez matka dziecka to zadna rodzinia, nie? (ironia oczywiscie).
--- Koniec cytatu ---
Przeciez mozna zarejestrowac swoj zwiazek w Kommune???? Mysle, ze powinno to zalatwic sprawe ::)
Swoja droga, to ta wyjazdowa czesc Polakow strasznie plodna sie zrobila hahahaha ;) Ale niestety samotnym matkom panstwo zaczyna pomagac, gdy tu w DK partner je zostawi a nie sciagnie z PL :D
Idris:
--- Cytat: 1941 w 23 Wrz 2013, 11:00:13 ---Przeciez mozna zarejestrowac swoj zwiazek w Kommune???? Mysle, ze powinno to zalatwic sprawe ::)
Swoja droga, to ta wyjazdowa czesc Polakow strasznie plodna sie zrobila hahahaha ;) Ale niestety samotnym matkom panstwo zaczyna pomagac, gdy tu w DK partner je zostawi a nie sciagnie z PL :D
--- Koniec cytatu ---
41 o jakim rejstrowaniu zwiazku w kommune Ty piszesz? Bo jedyny jaki ja znam to rejstrowanie zwiazkow partnerskich, troche nieistotne dla autorki bo chodzi o zwiazki osob tej samej plci. Chociaz przepraszam istnieje jeszcze jeden sposob rejstrowania -potocznie zwany slubem.
aisak:
No nie wiem, moze to znowu zalezy od urzednika? Ja nie musialam udowadniac, ze jestem w zwiazku , ani jak dlugo, itp, itd w 2011
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej