Ogólne > Edukacja

Dagpenge a Studia/Szkola Techniczna

<< < (4/5) > >>

happybeti:

--- Cytat: aisak w 01 Paź 2013, 22:45:59 ---Bo to prawda. Sama bedac obecnie na kontanthjælp dostalam tygodniowo 16h nauki dunskiego. Dzis doszly mi 2 h dodatkowe udtale. A po egzaminie , ktory dzis zdawalam, dostane od nastepnego tygodnia dodatkow 8h/tyg. W sumie 26h/tyg nauki dunskiego :D.

A Greve kommune, wedle zalecen Jomir ;), zeby byc gotowym do pracy, dawala mi tylko 6h/tyg po poludniu...

--- Koniec cytatu ---

No, no, Jomir- moje gratulacje 8)
To Ty się nie chwalisz, że taka z Ciebie persona, że komunom zalecasz, co mają robic i co i ile "dawać" ludziom 8)... ;D

Jomir:
Bo ja skromna z Natury jestem :) a wracajac do tematu : chcialabym zwrocic uwage na to, ze chlopak pyta o a-kasse, a Ty Aisak sie chwalisz swoimi osiagnieciami na kontanthjælp, ma dodatek nabytym w drodze wypadku przy pracy. Ale mialas chociaz swoje 5 min :) :) :)

Gajol:
Czyli jeszcze raz nie mozna dostac pieniedzy z A-kasse  gdby sie chciali np isc do Ehversskole tylko to Su, dobrze rozumiem ?

Pozdrawiam

Gajol

Zofija:
Chodze do szkoly zawodowej, u mnie w klasie byla kobieta , ktora byla na A-kasie i chodzila do szkoly, ale ja skabusewal urzad pracy. Wiem ze ona nie miala zadnego wyksztalcenia i zostala objeta programem, zgodnie z ktorym miala chodzic do szkoly i zdobyc zawod. Ale jak mowie, to urzad pracy ja skabusewal. I to jest "merit" to o czym pisala  Jomir

sopocianka:
Ja z kolei znam 2 osoby, które były na dag penge, uczyły sie i odrzuciły kilka ofert pracy, usprawiedliwiając sie szkoła :)
Jedna z Lyngby, druga z Taastrup :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej