Ogólne > Dania i o Danii
Pobyt w Danii a środki własne
Jomir:
Adamos o ile Ty sam masz prace, to Twoja mama moze otrzymac pobyt rodzinny "na Ciebie".
1941:
--- Cytat: adamos w 22 Paź 2013, 22:16:27 ---Już tłumaczę o co chodzi.
Moja mama nie była nigdy w Danii, sprzedaję teraz swój dom i chyba bedzie chciała przyjechać do mnie i nie wie czym czy będzie odrazu chciała pracować.
CPR dostanie na podstawie pobytu to wiem. Wiem też że wystarczy wyciąg z polskiego konta ( to jest jej konto ).
Jomir, no ona chyba tak zrobi że będzie żyć z tych pieniędzy i może jakiś biznesik rozkręci. Chodzi o to że jak coś nie wyjdzię to znów będzie mogła zmienić pobyt na podstawie posiadanych środków własnych ?
Dzięki
ps. nie znam MartynaM
--- Koniec cytatu ---
;) ;D
Pobyt mozesz zmieniac w zaleznosci jakie spelniasz wymagania i w jakiej sytuacji jestes wiec nie jest to jednorazowe, wszystko bedze ok ;) 8)
newbie12:
--- Cytat: Jomir w 21 Paź 2013, 00:41:43 ---Dostaniesz na rok.
Nie pamietach w tej chwili dokladnie, ale trzeba miec okolo 50-60.000 koron by otrzymac pozwolenie na rok.
Po roku, jezeli bedziesz mial wciaz pieniadze na koncie, bedziesz mogl ubiegac sie o pobyt na nastepny rok.
Pamietaj, ze otrzymujac pobyt na podstawie wlasnych srodkow, nie bedziesz mogl korzystac z jakiejkolwiek pomocy socjalnej.
--- Koniec cytatu ---
Moge zapytac dlaczego na rok? Czy w ostatnim czasie zmienily sie przepisy? Swoj pierwszy pobyt wlasnie tak dostalam ale mialam mniej srodkow a dostalam na 5 lat dlatego tez interesuje mnie dlaczego piszecie o roku
Jomir:
Ja znam dwa przypadki rocznych pobytow na podstawie srodkow.
A przepisy jak zwykle nie definiuja do konca, bo mowia o srodkach na pierwszy rok.
http://www.nyidanmark.dk/da-dk/ophold/arbejde/greencard-ordningen/krav-om-selvforsoergelse.htm
Byc moze jak zwykle chodzi o swobodna interpretacje urzednikow?
Nie mam dzisiaj czasu na grzebanie.
aisak:
A to ciekawe... ja tez slyszalam o roznych terminach i w sumie jestem ciekawa, czy to znowu pstra laska kommune czy urzednikow ;) :D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej