Ogólne > Hydepark
Wywolywanie porodu
AK211:
--- Cytat: czesio w 21 Lis 2013, 16:36:46 ---
zaczoł sie poród i zaczyna się zle podae znieczulenie w kregosłup pół ciała znieczulone i dalej zaczyna spadać puls dziecka i matki to lekarze ( debile ) panika i bez znieczulenia rozkroili jej brzuch i udało sie wyciągnać dziecko ( sukces )
--- Koniec cytatu ---
Drogi "czesio",
Pozwole sobie zauwazyc niescislosci w Twojej wypowiedzi - po pierwsze, nie wierze, zeby kogokolwiek "krojono" bez znieczulenia, a po drugie: powyzej napisales wlasnie, ze Twoja kolezanka zostala przeciez znieczulona ( zewnatrzoponowo, w kregoslup ) przed zabiegiem. A ze pol ciala znieczulone - no na tym wlasnie polega znieczulenie zewnatrzoponowe: pacjent wszystko wie, kojarzy, rozmawia - a znieczulona jest wlasnie dolna czesc ciala, mianowicie tam, gdzie potrzeba :)
czesio:
--- Cytat: AK211 w 21 Lis 2013, 22:09:28 ---Drogi "czesio",
Pozwole sobie zauwazyc niescislosci w Twojej wypowiedzi - po pierwsze, nie wierze, zeby kogokolwiek "krojono" bez znieczulenia, a po drugie: powyzej napisales wlasnie, ze Twoja kolezanka zostala przeciez znieczulona ( zewnatrzoponowo, w kregoslup ) przed zabiegiem. A ze pol ciala znieczulone - no na tym wlasnie polega znieczulenie zewnatrzoponowe: pacjent wszystko wie, kojarzy, rozmawia - a znieczulona jest wlasnie dolna czesc ciala, mianowicie tam, gdzie potrzeba :)
--- Koniec cytatu ---
że kroili bez znieczulenia to prawda bo cos im nie wyszło nie byłem na sali ale koleżanki szwagierka była ( Dunka ) i nie mogła uwierzyć co się dzieje teraz będzie pozywać tych lekarzy za błędy
moja żona też rodziła bez znieczulenia bo nie zdażyli podać przez 3h ale nie będę się sprzeczał ( z niedowiarkami ) szkoda że po tych przejściach mam jedno dziecko bo po tym co przeżyła żona nigdy juz nie chce rodzić i koleżanka tak samo :'(
sopocianka:
A to jakaś moda rodzic ze znieczuleniem?
Ja rodziłam w Polsce bez znieczulenia przez 2 dni i chce jeszcze 2 dzieci :)
Pamietam lekarz mi odpowiedział jak mnie bolało: "najpierw weszlo, teraz wychodzi...taka sama droga, o co ci chodzi"
Tylko nie zaznaczył, ze trochę była różnica w "rozmiarach"
newbie12:
Od wieków kobiety rodziły i rodzą bez znieczulenia a liczba ludności jakoś przez to drastycznie nie spadła :)
Jeżeli tak bardzo cierpiała, dlaczego nie poprosiła o znieczulenie? A może było proponowane tylko z językiem kiepsko? Co to są 3 godz, kobiety kilka dni potrafią rodzić. Poza tym maleństwo daje tyle szczęścia i radości, że szybko zapomina się o bólu.
Więcej optymizmu i pozytywnego nastawienia życzę Ci czesiu :)
mbj:
Czesio, Dania to kraj, w którym sie rozmawia, rozmawia i jeszcze raz rozmawia. Z tym znieczuleniem jest tak, ze wszystko powinno być ustalone i wpisane do karty zanim rozpocznie sie porod, tzn. chodzisz na wizyty do położonej bądź lekarza i rozmawiasz o tym co czujesz i jeżeli, np. chcesz epidural w kręgosłup, położna wpisuje to w Twoja kartę przed porodem.
Sopocianko, każdy ma swoją wytrzymałość i to każdego indywidualna sprawa jak chce rodzic. Znieczulenie przy porodzie to nie powód do krytyki. Jak leczysz zęba kanałowo to tez bez znieczulenia? Poza tym, znalazłam Twoja wypowiedz sprzed jakiegoś czasu w wątku ciąża :)
"W ciąży należy być aktywnym fizycznie, ja chodziłam na fitness dla kobiet w ciąży i synka urodziłam w godzinę
Wiele kobiet myśli, ze należy leżeć, albo tez wielu się poprostu nie chce
Po porodzie zabralam dziecko i poszłam do pokoju
Ale to było dawno temu i jakoś na drugi raz się nie zdecydowałam"
To jak było 2 dni czy w godzinę ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej