Ogólne > Hydepark
Duńscy lekarze i ich błędy
happybeti:
--- Cytat: nutka53 w 22 Lis 2013, 18:21:13 ---nie podobaja mi sie takie szydercze komentarze.
usmiercanie pacjentow pavulonem to nie polski standart ale kryminalna afera ktora znalazla final w sadzie i winni poniesli wysokie izasluzone kary za morderstwa -to w ramach wyjasnienia http://pl.wikipedia.org/wiki/Afera_%22%C5%82owc%C3%B3w_sk%C3%B3r%22
A czy takie cos... odmowa leczenie moze nazwana byc bezkarnym usmiercaniem? -to juz pozostawiam do wlasnej oceny.
Dane z jednego roku i z jednej tylko kliniki we frankfurcie.ze 100 "skazanych w danii na smierc" przezyly 32 osoby i sa zdrowe. Ilu dunczykom ratuja rocznie zycie zagraniczne kliniki i ich wlasne pieniadze? jeden z komentarzy: hvad sker der lige for det her land vi lever i http://www.tv2east.dk/artikler/uhelbredelige-patienter-kureres-i-tyskland
--- Koniec cytatu ---
Masz gdzies może dane na temat polskich pacjentów leczonych na własny koszt w zagranicznych klinikach, bo polskie procedury nie przewiduja po prostu refundacji niektórych terapii ,np gdy choroba jest "statystycznie rzadka" ? nie ma w kontrakcie, nie leczymy :/....
Moim zdaniem bez sensu temat w ogóle, bez sensu takie przeciwstawianie.
Macie pretensje do plskich/duńskich lekarzy, uważacie że popełnili błędy w sztuce, pozwijcie ich, niech płaca odszkodowania, a nie wylewajcie swoją zółć na forum...
slaban:
Sopocianka widzę że masz jakiś kompleks na temat języka ale ty nie jedyna emigrantka która mówi po duńsku ja z tym nie mam problemu zaznaczyłem jedynie że duńska służba zdrowia czy szwedzka ma się dobrze bo jest dobrze finansowana a na szybki powrót pacjenta do zdrowia ma wpływ jego stan psychiczny (zero problemów finansowych jedyna myśl szybki powrót do zdrowia) i tu jest sedno problemu co nie zmienia moich poglądów na temat duńskich lekarzy. Duńczycy żyją dłużej bo zero zmartwień!!!
(tylko tu można przeżyć całe swe życie godnie, pracując kilka lat w swojej karierze zawodowej takie moje uproszczenie "mój sąsiad zaznaczę że duńczyk od 12 lat bezrobotny zadowolony z życia jak cholera).
Idris:
--- Cytat: sopocianka w 22 Lis 2013, 19:16:08 ---To zle tłumaczysz :)
Duńczycy sa o wiele zdrowsi i dłużej żyją od Polaków, ponieważ nie zażywają 15 antybiotyków na katar i kaszel...
Polacy sa przyzwyczajeni, ze lekarze sie "cackaja" z nimi.
A i tak mamy jedna z najgorszych służb zdrowia w Unii
Poczytaj sobie raporty, mamy jeden z najwyższych wskaźników umieralnosci noworodków podczas porodu. Statystyki Unijne tez kłamią?
Najlepsi lekarze w Unii sa kolejna w Szwecji, Holandii i Danii.
--- Koniec cytatu ---
Sopocianka skoro już to piszesz o tych najlepszych lekarzach to może możesz tą opinie czymś podeprzeć? Jakiś link do tych raportów?
[/quote]http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14231658,Dunski_zuzlowiec___To_mozliwe__ze_Polska_jest_w_UE__.html
tak wyleczyli Dunczyka... Wezcie sobie do serca, co powiedzial Polski lekasz: "No cóż, nie mogę wymagać do lekarzy mówienia po duńsku czy doskonale po angielsku. Może on, startując u nas, powinien umieć mówić po polsku?"
A moze Wy powinniscie mowic plynnie po dunsku? Nie mozecie przeciez wymagac od lekarzy, aby specjalnie dla Was uczyli sie innych jezykow.
[/quote] No w sumie dyrektor szpitala ma rację, nie może od lekarzy wymagać umiejętności rozmowy w obcych językach myślę, że to samo dotyczy duńskich lekarzy.
vordingborg:
Ponoć co cię nie zabije to cie wzmocni :) chyba że nie wzmocni i nie zabije ???
wtedy schizo murowane ;D :'( :P
czesio:
--- Cytat: sopocianka w 22 Lis 2013, 19:16:08 ---To zle tłumaczysz :)
Duńczycy sa o wiele zdrowsi i dłużej żyją od Polaków, ponieważ nie zażywają 15 antybiotyków na katar i kaszel...
Polacy sa przyzwyczajeni, ze lekarze sie "cackaja" z nimi.
A i tak mamy jedna z najgorszych służb zdrowia w Unii
Poczytaj sobie raporty, mamy jeden z najwyższych wskaźników umieralnosci noworodków podczas porodu. Statystyki Unijne tez kłamią?
Najlepsi lekarze w Unii sa kolejna w Szwecji, Holandii i Danii.
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14231658,Dunski_zuzlowiec___To_mozliwe__ze_Polska_jest_w_UE__.html
tak wyleczyli Dunczyka... Wezcie sobie do serca, co powiedzial Polski lekasz: "No cóż, nie mogę wymagać do lekarzy mówienia po duńsku czy doskonale po angielsku. Może on, startując u nas, powinien umieć mówić po polsku?"
A moze Wy powinniscie mowic plynnie po dunsku? Nie mozecie przeciez wymagac od lekarzy, aby specjalnie dla Was uczyli sie innych jezykow.
--- Koniec cytatu ---
napiszę tak to jest śmieszne co piszesz dla takiej osoby to zawsze w DK bedzie wszystko najlepsze twój jedyny argument w każdej wypowiedzi brak znajomości języka - nie ważne że lekarz popełnił błąd - to wina jezyka ;D
pisałem o koleżance co była na żywca rozcinana podczas porodu - lezy dalej w szpitalu, została przeniesiona do drugiego bo nie mogą sobie poradzić z bakterią którą zarazili i spowodowali krwiak na macicy jak to piszesz najlepsi DK lekarze dziewczyna jest załamana faszerują ja do takiego stopnia lekami że w nocy wydzwania do domu że ja próbują otruć i tak prawie się stało bo karmili ja lekami nie kontrolując czego ile dają aż dziewczyna ostatnimi siłami wezwała pielęgniarkę że jest bardzo w złym stanie to jej zrobili płukanie żołądka :'( to co piszesz że najlepsi Holandia Szwecja Dania- chyba jeśli chodzi o wyposażenie szpitali
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej