Ogólne > Edukacja

Sukces polskich gimanzajalistów

(1/10) > >>

CzaryMary:
Co prawda temat działu to Edukacja w Danii, ale postanowiłam się podzielić tym co właśnie przeczytałam:
http://www.men.gov.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=5783%3Asukces-polskich-gimnazjalistow-ogoszono-wiatowe-wyniki-badania-pisa-2012&catid=314%3Abadania-i-analizy-default&Itemid=408
Brawo polscy uczniowie!  :)

farvela:
Juz jest o tym dyskusja w wątku "strajk w szkołach".a ja dzis sobie obejrzałam materiał w TVN o tym jak jaka wiedzę o geografii pl maja Polacy. Wrocław na Mazurach :) a jedna gimnazjalistka namawia Polski umieściła m.in Francję i Niemcy, jako cześc Polski,nie wiadomo czy sie śmiać czy płakać ;))))

Ale tak, to miłe ze Polska w tym teście dobrze wypadła :) dumnam :)

nadusiaa:
brawo zawsze wiedzialam ze nauka w polsce jest dobra.zaluje tylko ze moja corka nie moze sie tam uczyc bo tutaj jaka ona wiedze ma i posiada przez dunska szkole to masakra.jest w 7 klasie a ona nieiwe jak obliczac pola,obwod prostakata ,kwadrata a o innych sprawach miewspomne,masakra.

farvela:
Nadusia, a tak obiektywnie, po co jej to? :) ile razy w swoim życiu wykorzystalas te wiedzę w praktyce?:)

daniaa:
Tak, drugi temat tutaj się stworzył.  :)

--- Cytat: farvela w 05 Gru 2013, 16:30:27 ---Nadusia, a tak obiektywnie, po co jej to? :) ile razy w swoim życiu wykorzystalas te wiedzę w praktyce?:)

--- Koniec cytatu ---

Jakbym slyszal aktualnego gimnazjaliste ;) Przeciez to nie jest istotne czy będzie jej potrzebne konkretne obliczanie pola prostokata. Przecież przez te lata kształtuję się umysł, myślenie. Podany tutaj przykład geometrii jest takim rodzajem ćwiczenia. I na tym polega edukacja, wiecie?  ;D To jest m.in nauka myślenia. Kształtując swój mózg pozniej zwykle, przyziemne "PITy" nie są problemem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej