Ogólne > Dania i o Danii

Przerwa w pobycie w Danii.

<< < (2/7) > >>

Krakers:

--- Cytat: Jomir w 05 Sty 2014, 23:02:39 ---By otrzymac staly pobyt po 5 latach musi byc on nieprzerwany i trzeba to udokumentowac.
Na przyklad ciagloscia dochodow, dziecmi w szkole, obecnoscia na uczelni.
Najczesciej jako dokumentacje przedstawia sie kontrakty na prace, albo zeznania dochodowe.

--- Koniec cytatu ---

Jomir ... a co taki pobyt stały daje? - bo u mnie niedługo 7 będzie ;) ... "pobyt stały" - w sensie, że można tutaj ile się zechce? - np. bez pracy?
Bo jeśli ktoś ma pracę i będzie ją miał (ew. A-kasse) to ... jakieś korzyści wówczas z tego pobytu stałego? (czy tylko jak nie ma pracy, A-kasse sie skończy?)
A językowo trzeba się "przedstawiać", czy wystarczy "Jeg hedder Krakers?"? ;) - tzn. nie jakieś wyszukane słownictwo ;)

farvela - ale nie na miotle? ;) ... aaa, i teraz wszystko jasne kto tak bryluje w Wizzair`ze! ;)

Jomir:
A-kasse konczy sie po dwoch latach, wiec czasem sie moze przydac.

Generalnie niby nic nie daje, ponad to co sie ma, ale osobiscie wychodze z zalozenia, ze "strzezonego strzeze ...  policja" jak ti drzewiej bylo :)

farvela:

--- Cytat: Krakers w 05 Sty 2014, 23:15:37 ---

farvela - ale nie na miotle? ;) ... aaa, i teraz wszystko jasne kto tak bryluje w Wizzair`ze! ;)

--- Koniec cytatu ---

Że ja niby taka czarownica jestem?;)

No wydało się, dokładnie tak - wizzair był grany non stop swojego czasu. dlatego teraz tak niechętnie mi sie znów chce latać (a rodzinka pyta ciagle kiedy przylecimy) ;)

Impossible:
Dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Gdyby to byla tylko kwestia obrony to pol biedy niestety bede musiala uczestniczyc w cotygodniowych zjazdach na weekendy. I nawet kupujac bilety na te weekendy nie chce myslec jaka bedzie kwaota ko cowa tego rachunku. Pobyt staly jest chyba jednym z warunkow do otrzymania obywatelsta? Czy sie myle?

Krakers:
Impossible - zdecydowanie powinnaś się uaktywnić w temacie o liniach Wizzair.
farvela - Ty już nie! = za dużo tam pisałaś  :P  ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej