Ogólne > Podatki

Własna firma

<< < (3/4) > >>

Jomir:
NIedawno pisales, ze nie znasz dunskiego, ale stac Cie na tlumaczy. Zdolny jestes! Tak szybko sie jezyka nauczyc?

NAtomiast co do reszty, ja nie mowie, ze jest pieknie. Ja mowie, ze firme zalozyc jest latwo, a to roznica.

CO do ksiegowych, to najlepsi siedza na przyklad tu: http://www.pwc.dk/da/lokal-kontorer/koebenhavn.jhtml

Dziwnie jestem spokojna, ze z nich nie korzystasz :)

Firma:
dzieki za  tak wielkie zainteresowanie moja osobą ,fakt szybko sie ucze  bo zdolny jestem

alex3p:

--- Cytat: Firma w 08 Lut 2014, 23:06:55 --- jesze jedno Jomir osoba ktora  to forum dotyczy mowi ze chce zatrudnic osoby  i dziwi mnie ze bladzicie jak dzieci we mgle,coz  ja doskonale mowie po dunsku ale stac mnie na oplacanie najlepszych ksiegowych w tym kraju    nie musze sie znac robia to inni i nic w tym kraju mnie nie zdziwi wiec nie rozuiem takich gluypich komentarzy, ale nie wpierajcie ludzia ze tak slicznie i pieknie jet jak otworza firme w Dani bo to gowno prawda jest ciezko i tylko ten kto ma nie zle plecy utrzyma sie na rynku dunskim a nie ktos co akurat ma pomysl i mysli ze mu sie uda w  tym kraju - to nie dziala!!!!

--- Koniec cytatu ---
Jomir widzę że że trochę już wiesz o firmach w danii, czy mogłabyś mi doradzić jaką formę działalności wybrać gdy chce założyć
sklep internetowy? Na początku nie zatrudniał bym pracowników.

martuchnam:

--- Cytat: Firma w 08 Lut 2014, 23:06:55 --- jesze jedno Jomir osoba ktora  to forum dotyczy mowi ze chce zatrudnic osoby  i dziwi mnie ze bladzicie jak dzieci we mgle,coz  ja doskonale mowie po dunsku ale stac mnie na oplacanie najlepszych ksiegowych w tym kraju    nie musze sie znac robia to inni i nic w tym kraju mnie nie zdziwi wiec nie rozuiem takich gluypich komentarzy, ale nie wpierajcie ludzia ze tak slicznie i pieknie jet jak otworza firme w Dani bo to gowno prawda jest ciezko i tylko ten kto ma nie zle plecy utrzyma sie na rynku dunskim a nie ktos co akurat ma pomysl i mysli ze mu sie uda w  tym kraju - to nie dziala!!!!

--- Koniec cytatu ---
koles normalnie rozwalasz mnie swoja gadka...najpierw nie znasz dunskiego teraz znasz...firme masz ponoc od 5 lat lub wiecej a teraz mowisz ze zakladales niedawno...Lecz sie chlopie..
na jednoosobowa firme kasy nie trzeba..co do rozliczen ze skatem to jesli twoj dochod nie przekracza rocznie 500tys dkk lub 1mil(nie pamietam dokladnie) rozliczasz sie co 3 miesiace.poza tym konto w banku zalozysz majac CVR ewentualnie jak juz masz to CPR.po drugie nie podpisuj umow o wykonanie pracy tylko z jednym zleceniodawca bo moze to byc potraktowane jako wymiganie sie od podatkow ktore za normalnego pracownika sa wyzsze niz na dzialalnosc.(tu placisz 25%)
wiem co mowie bo mialam kiedys ten sam problem az skat sam osobiscie zamknal firme i musialam wszystko robic od nowa..masa nerwow i nic wiecej.takze teraz mam dzialalnosc w pl.rozliczam sie w pl a na virk.dk musze zawsze zglosic swoje zlecenie..kontrole przechodze zazwyczaj bez problemowo..jednak czasem zdarza mi sie jakas wpadka...
ale kazdemu moze co jakis czas..
i Firma nie udzielaj sie do mojej wypowiedzi bo ty akurat sadzac z twoich postow jestes jakis zdesperowany...czyzby brak pracy??

aleksander m:
No w moim przypadku ja potrzebuje zatrudnić jedna lub dwie osoby plus ja sam. A jeżeli mam tylko jedno zlecenie to znaczy z jednej firmy i nie bedę brał innych zleceniodawców jest w tedy jakaś różnica odnośnie składek odprowadzanych do skatu? i jak wygląda utrzymanie 2 pracowników na pół etetu czy jest duża roznica.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej