Ogólne > Dania i o Danii
Dyskryminacja
zpatentem:
jolaxx,
Wczoraj slyszalem podobne bzdury wracajac busem z Polski.
"i inna patologia" ? Co masz na mysli? Moze to, ze Polska kraj bogaty w nieomalze wszystko z ogromna liczba bezradnych i zahukanych madrali, nie potrafi zapewnic pracy i bytu milionom ludzi, ktorzy o dziwo, emigrujac gdziekolwiek, z reguly natychmiast krytykuja ten nowy kraj. Kraj zapewniajacy im byt i porzadna opieke spoleczna. Najgorsze jest to, ze krytycy nie starali sie jeszcze poznac jezyka i z reguly nie maja towarzyskich doswiadczen czy prywatnego kontaktu z tubylcami.
Bedac "nowa" z Polski nie probuj lepiej dyskutowac o pijanstwie. Piszesz tez o dunskim dobrobycie... hmmm... w jaki sposob ten zdemoralizowany i pelen nabusebow kraj ten dobrobyt osiagnal?
Osobiscie uwazam uwazam,ze lepiej dac dzieciakom prezerwatywy niz zajmowac sie mlodymi matkami, zrealizowany rodzicielski czy koscielny zakaz "dupcenia sie" jest rzadkoscia; to wiedza wszyscy, ty pewnie tez :)
To z kim uprawiam seks jest moja prywatna sprawa z tego zalozenia w Skandynawii sie wychodzi.
Poinformuje cie tez, ze zyrafy nie zastrzelono na oczach dzieci, publicznie dokonano tylko sekcji zwlok, uwazajac ze to zainteresuje publicznosc (dla mnie byl to niewypal).
"zawistnej i zazdrosnej społeczności"...Jak ty tu wytrzymujesz? Czy mamona jest dla ciebie,osoby pelnej katolickiego moralu, az tak istotna i decydujaca?
vordingborg:
Ja tu już trochę jestem to się podzielę uwagami :)
--- Cytat: frisms w 20 Lut 2014, 17:19:52 ---
Proszę sobie chociaż przypomnieć "uznany za kontrowersyjny" film Martina Scorsese "Ostatnie kuszenie Chrystusa" 1988 z W.Dafoe - piękny film,opowiadający o Jezusie jak o zwykłym człowieku,który walczył ze słabościami ludzkimi,mężczyźnie który miał marzenia erotyczne,depresje,zwątpienia i który chciał się zakochać i założyć rodzinę...
--- Koniec cytatu ---
Drogi Gratis_sms skoro przy wielkim kinie jesteśmy ;) to czy pamiętasz film PLANETA MAŁP taka analogiczna do sytuacji w Danii. Po przejęciu przez małpy władzy ludzie musieli pracować na nie ciężej i dłużej za to samo lub mniej, dodatkowo małpy ograniczyły lub zlikwidowały wszystkie przywileje które kiedyś ludzie wywalczyli . W zamian stworzyli tu biblijną Komore i Obore ze swoimi kubietami :P
sopocianka:
I co w zwiazku z tym, ze Dania to 5mln a Polska 38? Ja tez sobie mogę "pojechać po wierzchu" jak ta Pani z artykułu i opisać nie dobrych Polaków, tak jak ona opisała Duńczyków. Ci ludzie dają Wam mieszkania, prace, wykształcenie Waszym dzieciom, a Wy ich opluwacie jak tylko możecie i to za nic! Nie podoba Wam sie duński dobrobyt? Dunczycy i ich mentalność? To wróccie do Polski. Szerokiej drogi Wam życzę.
Zakompleksiona Polka, która uważa sie za wielka dziennikarkę, której maz lekarz jest taki religijny. Opowiada wokoło o tym, ze Dunczycy chcą od niego aborcji i eutanazji, a przypadkiem nie obowiązuje go tajemnica? Sama nie wiem jak to rozumieć, lekarz i do tego jakis fanatyk! Medycyna nigdy nie szła w parze z religia, wiec jak on to pogodził? Co w nim jest silniejsze, jego zacofana wiara w nieistniejącego Boga czy świecka medycyna? Do tego żonka, która opisuje te wszystkie bzdury jak to jej biedna córka dostała kondomy w szkole w wielu 13 lat. Masakra, co za straszny kraj z tej Danii z bezdusznymi ludźmi. Zepsuci sa ich "dobrobytem" itd
A Wy jesteście zazdrośni i zawistni! Z wszystkich Duńczyków jakich poznałam mogę szczerze napisać, ze sa to ludzie skromni i serdeczni, oszczędni, nie wywyższajacy sie i nie żyjący ponad stan jak Polacy. Rzygac mi sie chce, kiedy słyszę "znawców" po zaledwie kilku latach w tym kraju, bez znajomosci języka, bez nawet przebywania wsród Duńczyków, odpowiadacie jacy to straszni ludzie sa, a my Polacy tutaj mieszkający na stałe to juz jesteśmy zdunczeni i nam zombie mózgi wyjadly.
Idris:
Dobrze sopocianka tylko nie zagrzewaj się za bardzo, tak naprawdę śmieszny artylkulik pseudodziennikarki, tak się nim podniecajac tylko nadaje mu się jakieś znaczenie.
Mi się natomiast nie podoba to twoje chwalenie łaskawości duńskiej, dają mieszkania, dają pracę, dają szkole dla dzieci. Naprawdę dali Ci to wszystko? Ja też chcę
vordingborg:
Ja nie rozumiem o co ten cały hałas ? To co jest zawarte w pierwszej części artykułu to przecież niepodważalne fakty. Odnośnie gorliwości w wieże tej pani to gdzie się podziała wasza tolerancja ??? Małpy zjedli czy co ?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej