Ogólne > Dania i o Danii

Dyskryminacja

<< < (5/16) > >>

vordingborg:
Rzucili kilka kościołów na sprzedaż http://www.magasinetkbh.dk/indhold/kirker-til-salg więc może się złożycie i jakiś kupicie dla ocalenia duńskiego dziedzictwa narodowego ;).
 Ja widziałbym to tak Wielebny Baba Mira naucza osły znaczy owieczki (bo osioł to też baran) że świnia to też żyrafa!!!
 ae przekonuje że emerytom i rencistą do pełnego szczęście brakuje tylko seksu ze zwierzątkami i rewaloryzacji :P
Drogi Gratis_sms wyświetla na ekranie pieśni religijne np.

Każdy rolnik postępowy, sam zapładnia swoje krowy
Każda krowa postępowa, rolnikowi dać gotowa

Cztery razy po dwa razy, osiem razy raz po raz
itd...
No niech też od nas coś mają więcej niż tylko sopociankę w komune i skonfiskowany niemiecki szrot  :-[

Jomir:
Slyszalam w radio, ze wiekszosc jest po 10 melonow, ale mozna tez cos znalezc za 2,5 :)
W koncu wiara duchem wielka a nie kosciolem, wiec co tam sie napinac na dyszke nie?

Moge byc WIelebna Baba, jak obiecasz, ze bedziesz z taca latal :)

A serio, to jak w Polsce Kosciolowi na nowe auta brakuje to wiernych obaraczaja danina, a tu kosciol pod mlotek idzie!

vordingborg:

--- Cytat: Jomir w 24 Lut 2014, 19:44:29 ---Moge byc WIelebna Baba, jak obiecasz, ze bedziesz z taca latal :)

--- Koniec cytatu ---
Mira może jak napastujesz świniaka to i wyjdzie żyrafa  :D ale z białego kruka kościelnego się nie da!!!
Zresztą sama zobacz jak by to wyglądało

happybeti:
Taka mała uwaga jeszcze, do "polskich patriotów".
Błaaagam, piszcie PO POLSKU . "Polska" z WIELKIEJ litery, na litość...
nadusiaa
:

--- Cytuj (zaznaczone) ---Ja niewiem dlaczego wiekszosc tak niecierpia polski.jak mozna nie porownywac polski do dani, jak sopocianka napisala w danii 5ml ludnosci w polsce 38ml chyba jest co porownywac maly kraj lepiej kontrolowac.malo polska przeszla wojna itp I co przy takiej ludnosci nie radzi sobie zle po tym wszystkim a dania co takiego zlego przeszla.a co polska nie daje wyksztalcenia I mozliwosci leczenia.jest ci tu dobrze ok ale nie potepiaj polski bo w kazdym kraju jest cos nie tak. Do danii przyjezdza coraz wiecej ludzi I zobaczymy za kilka lat czy bedzie tak wspanialy socjal.juz z wieloma rzeczami nie jest tak latwo I duzo obcinaja.zobacz np.w danii za rehabilitacje sie placi I psychologa itp z wlasnej kieszeni a w polsce nie.i duzo by pisac.tym co jest tu ok to ok nieobrazam ich ale nie obrazajcie polski I ludzi ktorzy nie mowia o niej zle.
--- Koniec cytatu ---

Nadusiaa, a KTO mówi o SOCJALU ?
Ja mówiłam o "wartościach" , o "ideologii".
NIE KAŻDY ma TYLKO KASĘ na myśli, porównując Danię i Polskę.
Oprócz tego, by mieć co do gara włożyć, liczą się też inne rzeczy.Przynajmniej dla niektórych.
Dla mnie np ważne jest , by moje dziecko, nie będąc katolikiem, nie było dyskryminowane.
Dania mi to zapewnia, Polska - nie.

Marcellus:
A w jaki sposób twoje niakatolickie dziecko miałoby być dyskryminowane w Polsce?
Z tego, co wiem, to podpisując odpowiedni świstek zwalniasz potomka z uczestnictwa w lekcjach religii. Nie wspominając, że lekcje te są zwykle okazją do odrabiania zadań z innych przedmiotów, a ksiądz zamiast nauczać Pisma stara się przez większość czasu uspokoić rozwrzeszczoną hałastrę. Nikt nikogo nie biczuje za innowierstwo.
Zawierając przyjaźnie w wieku pacholęcym też raczej nie zaczyna sie od pytania: czy jesteś chrześcijaninem obrządku rzymskiego?

Podaj przykłady tej dyskryminacji jeśli możesz.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej