Ogólne > Hydepark
Dunscy naukowcy przeciw stereotypom o imigrantach z Polski.
teddy:
http://wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/452634,dunscy-naukowcy-obalaja-mity-o-polskich-imigrantach.html :) link dla wszystkich ktorzy /o zgrozo/ maja wsrod swoich znajomych odbiorcow swiadczen socjalnych i mysla tez tak jak czlonkowie Folkepartii ,co zatem idzie sraja we wlasne polskie gniazdo.
zpatentem:
Juz pierwsze zdanie tego artykulu jest zmanipulowana bujda. Owi politycy by sie skompromitowali takimi prymitywnymi oswiadczeniami; duze spektrum dunskich politykow twierdzi, ze rodzinne powinno byc wyplacane na dzieci ktore mieszkaja w Danii, bo w wielu wypadkach pracodawcy postuluja, ze to jest naturalna czesc zarobku, obnizajac w ten sposob dunskie zarobki.Jednym z argumentow jest tez, ze utrzymanie dziecka w Danii jest o wiele drozsze niz np. w Polsce czy Rumunii.
Kanclerz Merkel zaprzecza, ze UE to mowa o Unii Socjalnej; UE to ma byc Unia Gospodarczo-Polityczna.
agata.slonica:
Ale wypłaty też chyba są wyższe niż w Polsce?
farvela:
A z tym to ja sie tez zgadzam.. Mam (o dziwo) podobne zdanie do Camerona.. Ze zasiłki powinny być tylko na te dzieci które mieszkają w kraju wyjazdowym.
Jomir:
Dla malutkiego porownania. Ile kosztuje przedszkole czy zlobek w Polsce?
200 ? 300? - nie wiem, ale przypuszczam.
W Danii przedszkole w zaleznosci od kommuny kosztuje 2400-2500. Zlobek czy niania ponad 3000.
Jest roznica, nie?
Ja jestem rowniez za tym, ze børnepenge tylko dla dzieci w kraju, albo, zasilek niech bedzie wyplacany w wysokosci w jakiej przysluguje w danym kraju. Bedzie sprawiedliwie i proporcjonalnie do wydatkow.
Jednakze, wedlug mnie najsprawdiedliwszym rozwiazaniem jest ulga podatkowa, bo wiaze sie rowniez z placeniem podatkow. Placisz tu podatek,posiadasz dzieci, prosze bardzo zaplacisz mniej.
NIe placisz, nie dostaniesz nic.
Wezmy w koncu pod uwage, ze w wiekszosci ludzie, ktorzy maja dzieci w Polsce, maja tam tez centrum interesow zyciowych. Wiec, nie dosc, ze nie placa tu podatku, to jeszcze zabieraja do Polski cudze pieniadze.
A wedlug mnie: "zeby wyjac, trzeba najpierw wsadzic".
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej