Miejsce pracy było stałe, a okres pracy określony był na 77 dni. Rozumiem z lektury wątku o którym mówisz, że w takim przypadku ulga powinna mi przysługiwać. Pojawia się tylko u mnie wątpliwość, czy mogę jej "użyć" nie mając w Polsce mieszkania na siebie, ani umowy najmu. Z tym, że moje "centrum życia" to zdecydowanie Polska, a nie Dania, więc wydaje mi się że ulga powinna mi przysługiwać, ale chciałem się po prostu upewnić.
Ponawiam też pytanie o to czy wie ktoś może, czy raz edytowane zeznanie podatkowe można potem znów edytować?
Aby uzyskac ulge, musi byc mowa o tymczasowym miejscu pracy, a takim jest miejsce pracy okreslone w kontrakcie ograniczenime czasowym od.......do........Porownaj sobie do delegacji, Ulga ta ma na celu pokrycia pewnych zwiekszonych kosztow na delegacji, a delegacja zawsze jest tymczasowym miejscem pracy. Jezeli w twoim kontrakcie, to znaczy przed rozpoczeciem pracy ustalono ze kontrakr bedzie wazny od....do... to ulga ta przysluguje. Jezeli w Polsce nie masz najblizszej rodziny (zona, dzieci), nie masz nawet mieszkania, nie masz dochodu (tak zakladam) to nie bardzo rozumie, centrum twoich spraw zyciowych jest Polska? Chcesz sie upewnic? Zadzwon do Skat. Edytowac mozesz wielokrotnie, generalnie do 1.5.2014, a zmieniac rozliczenie jezeli czegos zapomniales wprowadzic lub znalazles blad, mozesz do 1.5.2017. albo sam elektronicznie jezeli jest dostep, albo zwracajac sie do Skat, najlepiej ze swojej teczki podatkowej. Jeszcze jedno, powracajac do "delegacyjnego" Nie prowadzisz podwojnego gospodarstwa domowego, nie masz najblizszej rodziny, nie masz mieszkania = nie masz ulgi o ktorej mowa. Ulge na akwaterowanie, spelniajac pewne warunki mozna otrzymywac do 24 miesiecy. Wymaganiw Skatu qaby ta ulge uzyskac: 1. tymczasowe miejsce pracy (ograniczone kontraktem), 2. Podatnik musi byc w "podrozy". W podrozy oznacza ze zachowal swoje miesce noramlnego pobytu poza Dania (mieszkanie/dom) ale nie ma mozliowsci powrotu na nocleg do domu.