Ogólne > Dania i o Danii

Kiedy ukrócą tych wszyskich naciągaczy, nabusebów i oszutków?

<< < (3/7) > >>

czesio:

--- Cytat: czbnhzw w 18 Mar 2014, 19:15:31 ---Szlak mnie trafia jak słyszę od ludzi, pracujących tu już od kilku lat, że w rozliczeniach podatkowych wpisują po 10 przejazdów do polski, dokumentując to jakimiś paragonami na zakupy wykonane w kraju przez małżonke.
Wg. tego co pisze roga http://www.poloniainfo.dk/forum/index.php/topic,1031263.0.html takie odliczenia należą się tylko w pierwszym roku, z wyłączeniem pewnych przypadków.

Kiedy skat zacznie kontrolować takie oszustwa!?

Szlak mnie znowu trafia jak słysze od dziewczyny- samotnej matki z dwójką dzieci, która w kraju Danii przepracowała 1 rok, że nie opłąca się jej iść do pracy, bo komuna daje 10tys kontanu do tego kaska na dwójke dzieci i dopłate 6000 do mieszkania. No cholera jasna.
Co zrobić z tymi nabusebami? I nie myśle tu tylko o rodakach ale i o rodowitych dunczykach

--- Koniec cytatu ---

to zacznij donosić na znajomych jak tak cie szlak trafia  :o- ale może zajmij się własnym życiem a nie innych

daniaa:

--- Cytat: czesio w 19 Mar 2014, 14:38:53 ---to zacznij donosić na znajomych jak tak cie szlak trafia - ale może zajmij się własnym życiem a nie innych

--- Koniec cytatu ---
Donoszeniem to juz niech sie Dany zajmą, bo to ich specjalność.
czbnhzw zajmuje się własnym życiem, bo to on sponsoruje z podatku te fikcyjne wycieczki rodaków do Polski. :P

czysio:
Za taki stan rzeczy głównie ponosi winę państwo stwarzając takie możliwości. W Polsce za komuny też kradli i kombinowali (bo można było) , takie było podejście. Dzisiaj jest podobnie , tyle że kombinują głównie bogaci którym się to opłaca ( i mówimy tutaj o przekrętach na dużą skalę). Zgadzam się z wami , że obecnie duża ilość osób ciężko pracuje i ma niewiele odliczeń ale nie martwmy się , gdyż coraz częściej spotykamy tutaj posty pt: skat mnie oszukał lub okradł. Mowa jest właśnie o tych , którzy zostali skontrolowani przez urzędników za niesłuszne odliczenia. Mnie osobiście bardziej razi ( i sądzę , że jest to największa plaga w tym kraju) kiedy widzę na ulicach , osiedlach niepracujących ( obecnych i byłych) emigrantów. Nie dlatego , że mam coś przeciwko nim ( bo sam jestem obcokrajowcem) tylko to jak całymi dniami snują się bez celu , bez pracy gdyż państwo troszczy się o nich na tyle , że nie muszą się wysilać aby zapracować uczciwie na pieniądze które dostają. My pracujemy , gdyż tak zostaliśmy wychowani , chcemy zapracować na swoje emerytury a im zależy tylko na przetrwaniu , chodź dużo mówi się też o tym , że dorabiają na czarno , handlem i przemytem. W ubiegłym roku słyszałem rozmowę o tym , że duża większość lewych interesów w Danii ( przemyt , narkotyki , prostytucja) to działka byłych emigrantów i ich dzieci z bliskiego wschodu. Pamiętam jak wielokrotnie na plaże przyjeżdżali tacy właśnie młodzi ( w wieku gdzieś 18 -25lat) autami na które większość nas i Duńczyków nigdy nie będzie stać. całymi dniami przesiadywali na ławkach i się bawili , skąd to wszystko? Na pewno nie z normalnej pracy. Ja bym osobiście wygonił wszystkich do pracy , jakiejkolwiek pracy nie patrząc na narodowość czy wyznanie i dał warunek pobytu. Zawsze można coś zrobić , państwo ma do tego swoje narzędzia tylko mam wrażenie , że boi się części emigrantów ( żeby nie było tego co we Francji) ale bierność jest jeszcze gorsza. Pozdrawiam

@ae@:
Czyli za napad na bank ponosi odpowiedzialnosc bank - no bo po co przechowuje pieniadze...

A jak tobie ukradna samochód to twoja wina - po co kupowales samochód...

;D

sopocianka:
6000 doplaty do mieszkania nikt nie dostanie, maksimum to 3300 bodajze :)
Ostatnio jedna taka wlasnie dziewczyne poznalam... kilka lat na kontanthjælp, maz Turek robiacy pizze za marne grosze, wszystkie mozliwe dodatki itd i gdzies miedzy tym dziecko...
Dla mnie to jest jakies chore... do tego te paniusie sa agresywne i pyskate "bo im sie nalezy" jak czytam ich wypociny na publicznych forach to mnie smiechem zanosi :) jakie one maja super zycie itd na naszym garnuszku :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej