Ogólne > Dania i o Danii
Kiedy ukrócą tych wszyskich naciągaczy, nabusebów i oszutków?
czysio:
--- Cytat: @ae@ w 19 Mar 2014, 18:54:44 ---Czyli za napad na bank ponosi odpowiedzialnosc bank - no bo po co przechowuje pieniadze...
A jak tobie ukradna samochód to twoja wina - po co kupowales samochód...
;D
--- Koniec cytatu ---
Porównanie w stylu: Powiedz Kasiu jak masz na imię? No chyba , że to wiosenny żart to ok.
sopocianka:
Happybeti masz racje :)
do mnie na fb ostatnio pisze dziewczyna:
-D: Hej co mi sie nalezy jak pracuje w Danii legalnie 3 miesiace?
-Ja: Jesli stracisz prace, mozesz zlozyc wniosek o kontanthjælp.
-D: A jak sie sama zwolnie?
;D ;D ;D ;D
To juz nawet sie nie opyla pracowac...a ja glupia 9 godzin dziennie flaki sobie wypruwam.
szczurek:
No widzisz ty po 9 ja po 11 a moja zonka po 8 .Trzeba bylo jej napisac ze jej sie nalezy zjazd do Polski.To jest straszne bo w kregach gdzie sie obracamy wsrod dunczykow to oni wiedza ze my pracujemy ale tak jak ktos nas nie zna a dowie sie ze jestesmy Polakami to faktycznie mozemy uchodzic za DZIADOW .naprawde przykre .
Biedny autor postu faktycznie tak sie zdenerwowal ze litery pozjadal .Trzeba przyjac to na spokojnie ale faktycznie zaczac zwalczac dziadostwo
Jomir:
Zwalczac? Jak zwalczac?
Ja mysle, ze wystarczy brak aprobaty. Wielu ludzi zyje bradzo zwaracajac uwage na to "co ludzie" powiedza.
Wiec niech ludzie zaczna glosno mowic, ze to zwyczajne kretactwo.
Brak aprobaty, zamiast milczacego przyzwolenia, zmieni nastawienie wielu.
Tak, mozna stracic przyjaciol, ale mi osobiscie z kretaczami nie bardzo po drodze :)
Marianoitaliano:
Tak, skat zwroci uwage tym "oszutkom" w nastepnym roku rozliczeniowym - to napewno. Mysle ze "naciągacze, nabuseby i oszutki" sypiaja raczej dobrze. A taki co patrzy bliznim na rece, zyje przecietnie 10 do 15 lat krocej (stres, rak zoladka i i inne), (wg. statystyk 2013rok- badanie nad zawiscia)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej