Ogólne > Rodzina ...
przedszkole - oznakowanie ubran
farvela:
Rzeczy ktore zostawiam na zmiane ma mlody podpisane wszystkie - na metkach. Markerem. Buty tez na metce w srodku. Rzeczy ktore ma na sobie nie sa podpisane, jak mlody je ubrudzi to wrzucaja do pudelka od razu - nic nie ginie :)
Jomir:
Czyli masz przeznaczone ciuchy, ktore na stale leza w przedszkolu, tak?
Ja dotychczas codziennie wozilam ubrania na zmiane. Jak Mala zaczela dagpleje dosarczylam ciuchy zmienne, ktore nigdy nie zostaly uzyte, i po roku dostalam "wyrosniete/nietkniete". Nie wiem tylko czy to bedzie "dzialalo" w przedszkolu.
Przemoglam sie i "ometkowalam" ubrania zewnetrze (kurtki, czapki termosety) - Betka na rekawiczki nie starczylo mi sil, trudno pojda do odstrzalu.
Przelecialam bluzki, leggingsy, swetry i bluzy.
Skarpetki pojda nawjwyzej razem z rekawiczkami :) , znakowanie skarpetek mnie przerasta :)
Wprasowalam metki imienne na metkach.
Øv... bede sie musiala, ktoregos dnia zmozdzyc.
Reszte zobacze jak pojdzie w pierwszym tygodniu - jak dzieci zostawiaja, jak panie pilnuja, jak moje dziecie bedzie "roznosilo" ciuchy.
Dzieki za rady!
MOze sie tez i komus innemu przydadza!
vaxa_rys:
oj ja z pewnoscią przed 15 maja skorzystam z tych rad, mnie przeraża oznakowanie ciuchow x 2,bo mam blizniaczki :)
a co lepsze, tasiemki, mazak czy moze pieczątka?
newbie12:
Ja kupilam marker do ubran i jak dotad sprawdza sie rewelacyjnie, nie spiera sie ani nie rozmywa. Podobnie jak dziewczyny, nie podpisuje wszystkich rzeczy. Na szczescie panie w zlobku staraja sie pilnowac i odpukac, jak na razie przez rok jeszcze nic nie zginelo
farvela:
--- Cytat: Jomir w 28 Mar 2014, 21:48:21 ---Czyli masz przeznaczone ciuchy, ktore na stale leza w przedszkolu, tak?
--- Koniec cytatu ---
Tak, leza tam caly czas. Jak koszulke mu zmieniaja bo sie np zaleje wodą to nastepnego dnia uzupelniam "zapasy". Poki co ten system sie sprawdza :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej