Ogólne > Hydepark
kupno starego domu
sopocianka:
Nigdy jeszcze nie widziałam na żadnej stronie, aby oferty były wiążące :) zapraszają nas nawet na gratisowa rozmowę i obliczenie wszystkiego do swojego adwokata. Moja znajoma, która kupiła dom, wpisywala swoje oferty w wielu firmach przez 2 lata, aż w końcu jedni sie zgodzili na jej ofertę i nigdy nikt jej nie powiedział, ani mi, ze oferty sa wiążące :)
Jomir dom posiada 166 metrów, 100 metrów weranda (chyba nie musze ogrzewać) i 20 metrów piwnica :)
Jomir:
--- Cytat: sopocianka w 29 Mar 2014, 20:54:16 ---Nigdy jeszcze nie widziałam na żadnej stronie, aby oferty były wiążące :) zapraszają nas nawet na gratisowa rozmowę i obliczenie wszystkiego do swojego adwokata. Moja znajoma, która kupiła dom, wpisywala swoje oferty w wielu firmach przez 2 lata, aż w końcu jedni sie zgodzili na jej ofertę i nigdy nikt jej nie powiedział, ani mi, ze oferty sa wiążące :)
Jomir dom posiada 166 metrów, 100 metrów weranda (chyba nie musze ogrzewać) i 20 metrów piwnica :)
--- Koniec cytatu ---
Oczywiscie, ze tego nie zobaczysz i nikt CI nie powie wprost, ale taka jest dunska kultura handlu.
Na rozmowy chodz, ogladaj, ale cene proponuj na koncu.
Co do domu... taa... Ani werandy, ani piwnicy nie mam, wiec na smierc zapomnialam, ze w dunski metraz to Ci i balkon wliczaja :)
sopocianka:
he he mi tez coś nie pasował ten metraz...aż doczytalam, ze to z ta werandą :D moj maz juz marzy, ze bedzie tam wesela robić i inne przyjęcia :)
roga:
--- Cytat: letniak w 29 Mar 2014, 20:09:24 ---Polecam negocjować cenę, zazwyczaj ceny są zawyżone, zwłaszcza że nie mogą sprzedać domu od 400 dni. Proponuję złożyć niską ofertę np. -40% i zobaczyć jaka będzie reakcja sprzedającego. Tym bardziej, że to daleko od cywilizacji ;)
PS Zastanawiam się czy można powierzyć remont dachu, instalacji itd. osobie nie mającej uprawnień w Danii. Może to być problem z ubezpieczeniem, raportem stanu technicznego, późniejszą wyceną nieruchomości itd.
Czy ktoś remontował dom "na własną rękę" i mógłby napisać jak to wygląda?
--- Koniec cytatu ---
Dosc duze remonty (mam na mysli remonty zewnetrzne budynku, dachy) zmieniaja wartosc nieruchomosci. Ma to naczenie, jezeli finansujesz duzy remont kredytem. Wartosc nieruchomosci sie zmieni, a co z tym sie wiaze rowniez podatek od wartosci nieruchomosci. Odnosnie remontow przy pomocy "rodziny", moze sie to potkac z zainteresowaniem skatu, bowiem nie ma tutaj mowy o drobnej pomocy sasiedzkiej. Przy tej czesci remontu ktora wlasciciel sam wykonuje, a jest fiansowana kredytem, ocenia sie wartosc tej wykonanej pracy.
vaxa_rys:
Obadaj tez kto mieszka w tym samy podworzu, bo sa typy, ktorzy mogą bardzo życie umilić i nici z imprez na werandzie będą. Chyba lepszym rozwiązaniem jest osobny domek, na samodzielnym gruncie.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej