Ogólne > Dania i o Danii
No..! robaczki!
vordingborg:
Karvasz jak w jakiejś bajce :) jest królestwo ;), jest stara jak świat królowa, ale rządzi wiedźma blondi Hogata ::) jest Lars Lyka co wszytko łyka, paru znanych głupków, Zooro no i oczywiście nasze orły znaczy Ogry z DF coby najchętniej ostrokół na miedzy ustawiły tak żeby już żadne kolorowe\baśniowe stwory do samotni nie wlaziły :-\
no i tyleł
Tyle że jak mawiał mój czeski przyjaciel „zycie to niejebajka” ;D
Jomir:
To je bitwa!
AK211:
Jakos tak niezmiennie szokuje mnie, ze moi rodacy potrafia oddac glos na... DF.
Szczeki juz dzis chyba nie pozbieram z podlogi... Swiat mnie nadal zadziwia ??? Owszem, Messerchmidt jest wyszczekany, popularny, robi show - ale wlasnie dlatego to demagog czystej wody. W EU przez 5 lat dbal wylacznie o swoja popularnosc, tweetowanie, spotkania z wyborcami... ale...prawie niczego nie zdzialal.
zpatentem:
Messerschmidt precyzyjnie i logicznie potrafi okreslic wszystkie bledy, przewalki czy marnotrawstwo w EU. Reszta dunskiego towarzystwa postuluje brednie, a tak naprawde nic nie jest w stanie zdzialac czy wytlumaczyc.Przykladem moze byc problem turystyki socjalnej
Nalezy sobie tez zdac sprawe ze 13 dunskich "wybrancow" nic tam nie jest w stanie zawojowac w towarzystwie 715 innych "wybrancow".
Wybor do parlamentu powinno sie, realnie, traktowac jako oplacone wakacje, czy luksusowe zakonczenie kariery polityka z wysmienitym kieszonkowym :)
Ogromny sukces DF w tych wyborach jest odzwierciedleniem aktualnej opini dunskich wyborcow zawiedzionych i oburzonych przewrotna polityka S, burdelem w V, degrengolada SF i tez K. Nie ma obecnie w Dani politykow klasy Messerschmidt i Thuelsen Dahl i nie ma tez bardziej popularnej, i juz chyby najwiekszej, parti. Enhedslisten jest popularna ale jakos zniewolona przywiazaniem do obecnego rzadu. Powtorze tez, ze Vestager z Radikale Venstre jest najbardziej wplywowym i mocnym politykiem w obecnym rzadzie.
Jomir:
Osobiscie uwazam, ze lepszy taki Meserchmit, ktory wie czego chce, a wiec wiadomo czego sie spodziewac, niz takie gwiazdy jak w Polsce. Nie pamietam juz jak sie nazywala jedna z druga, ale na pytanie "co pani by chciala robic w parlamencie", odpowiedziala: "yyyy....eeee... poprosze o inny zestaw pytan".
To dopabuse zenada, i tu nie rozumiem jak mozna glosoac.
NIe wiem jak Pancia skonczyla, ile glosow dostala, nie sledze wydarzen politycznych w Polsce, ale link z wypowiedzia okrazyl caly swiat.
Mnie program zadnej z partiii nie pasuje od poczatku do konca, ale zgadzm sie z Zpatem, Meserschmit chociaz wypowiada sie jak inteligentny czlowiek i mysli logicznie.
A ze jest przeciwko "turtyce socjalnej", coz sie dzwic.
Kiedys emigrowalo sie z Polski "za chlebem", teraz "za zasilkiem".
Daleko nie szukac, ostatnio byl watek jednego z rodakow, jak to go w kommunie oszukali i wyplacili za duzo o 240.000 zasilku.
No, prosze, nie pokumal sie chlopaczyna, ze mu za duzo skapnelo, no, ale jak oddac trzeba to juz krzyk.
A ilu takich???
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej