Ogólne > Rodzina ...

Konkubinat/rejestracja zwiazku/slub cywilny

<< < (2/6) > >>

Endrju:
Dzieki wielkie za pomoc, niedlugo wybieram sie do ambasady, zobaczymy co uda mi sie zalatwic :)

tomaszjawor10:
życzę powodzenia w ambasadzie. Daj znać na forum jak się sprawa rozwinęła.

tmlody:
Witam, a jak wygląda sprawa zawarcia ślubu cywilnego, w którym jedna osoba jest niepełnosprawna (np. na wózku)? Czy są tam jakieś przeszkody w jego zawarciu?

Jomir:
Moze pare schodow przy wejsciu, choc wszedzie sa specjalne dzwigi do wozkow!
Nie ma zadnych o ile dana osoba jest sprawna umyslowo.

Endrju:
Odswieze troche temat poniewaz mam co do jednej sprawy watpliwosc.

W tym tygodniu wraz z narzeczona bierzemy slub w kommunie.
Czy jak tylko otrzymamy papiery z urzedu moge zadzwonic do Skatu i zglosic, iz zawarlem zwiazek malzenski i malzonka poki co nie pracuje - wiec chcialbym przejac jej Fradrag?
Czy w pierwszej kolejnosci powinienem udac sie do statsforvaltningen - postarac sie o Ophold, nastepnie CPR itd, a dopabuse dzwonic do Skat i zmieniac stan cywilny celem przejecia Fradragu?

I pytanie nie do konca z tego tematu - od jakiegos czasu zarabiam wiecej niz przy skladaniu deklaracji na rok 2014.

Zaniedbalem wczesniej wprowadzenia zmian aby wyliczyli nowy podatek.
Obecnie pozostalo praktycznie juz tylko dwa miesiace do konca roku - czy jest jeszcze sens zmiany w deklaracji?

Po zalogowaniu sie na moje konto w Skacie pierwsza bodajze rubryka to przewidywane zarobki brutto za caly rok.
Jezeli mam je zaaktualizowac to powinienem wpisac tyle ile bym po podwyzce w pracy zarobic przez caly rok czy wziac juz pod uwage tylko dwa pozostale miesiace do konca roku?

Z gory dziekuje za szybka odpowiedz, chcialbym nadrobic blad jakim byla moja opieszalosc.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej