Ogólne > Dania i o Danii

Wstydze sie rozmawiac po polsku w miejscach publicznych

<< < (5/5)

H-hands:
Myślę ,że dłuuugo potrwa zanim odbudujemy sobie opinię chociażby w Danii. Jestem w Danii czwarty rok i choć może nie jest to bardzo długi okres czasu to doskonale rozumiem kolegów, którzy nie odzywają się po polsku. I zgodzę się z tym, że jeżeli płacisz podatki, pracujesz i żyjesz jak każdy normalny obywatel tego kraju , to nie powinieneś się czuć z tym źle, ale czasem robi się przykro jak usłyszę, że na uczelni wyższej nie chcą polaków - bo 'coś tam' , mieszkania polakowi nie wynajmą- bo 'coś tam'... smutna prawda

bart656:
A ja sie nie wstydze rozmawiac po polsku, wstydze sie tylko za niektorych krajowych w sandalach i skarpetach!

szczurek:

--- Cytat: bart656 w 12 Sie 2014, 12:18:36 ---A ja sie nie wstydze rozmawiac po polsku, wstydze sie tylko za niektorych krajowych w sandalach i skarpetach!

--- Koniec cytatu ---
czego sie tu wstydzic ?!?!kazdy chodzi jak chodzi i w czym ma.Wystarczy popatrzec jak dunczyki chodza i sie nie wstydza  jeden za drugiego bo tak naprawde nie ma czego.Jednemu bedzie przeszkadzalo mlaskanie przy jedzeniu drugiemu chodzenie w sandalach i skarpetach .Nikt nikogo do szanloni swojego nie moze przykladac. ;D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej