Ogólne > Rodzina ...

Rodzinne w Danii

<< < (2/3) > >>

maddzia22:
Mało wazne nie bede sie tu rozpisywac na temat kontraktów typowych dla rybaków.
A co do zwolnienia to wygladało to tak :Maz ma zwolnienie lekarskie od 13 stycznia a 14 stycznia został zwolniony.! miesiac puzniej pracodawca dzwonił do nas kiedy maz wraca to mu da nowy kontrakt.I dopabuse w tedy po tej rozmowie zorientowaliśmy sie ze cos nie gra .Zadzwoniłam do komuny a tam sie okazuje ze jest zwolniony z dniem 14.01.2014r. Pani powiedziała ze pracodawca przyszedł i powiedział ze ten Pan pojechał do domu i juz nie wróci.Chcieli poprostu uniknac zapłaty chorobowego.

maddzia22:
Zapomniałam dodacze został tez zgłoszony wypadek w pracy z dniem 7 stycznia do Arbejdsskadestyrelsen. Z tad moja prośba o przetłumaczenie pytań w dziale  tłumaczenia.

roga:

--- Cytat: maddzia22 w 28 Lip 2014, 08:25:14 ---Mało wazne nie bede sie tu rozpisywac na temat kontraktów typowych dla rybaków.

--- Koniec cytatu ---

Uprzejmoscia nie grzeszysz ???. Nie prosilem o rozpisywanie sie o kontraktach, a tylko o przeslanie takiego wlasnie kontraktu, bo sprawa interesujaca. Teraz wiedzac, ze jest to kontrakt dot. zatrudnienia rybakow sam sie z takim zapoznam. Zwroc tylko uwage, ze to co dla Ciebie malo wazna (bo tak mi odpowiadasz), moze nie bylo tak malo wazne dla mnie i innych, a rownoczesnie zwracasz sie wedlug mnie rowniez w malo waznej sprawie, aby Ci przetlumaczyc mnostwo rubryk z zamieszczonego przez Ciebie blankietu. Moze znajdzie sie jakis chcacy pochwalic sie swoja dunszczyzna i Ci to przetlumaczy, albo zwroc sie do tlumacza - ja mam inna zasade - chetnie i to bardzo, zarowno tutaj a przede wszystkim na priv pomagam osobom dziesiatkom/setkom osob, ale przede wszystkim dla tych, dla ktorych tzw. "pli", nie jest jeszcze slowem obcym. Zycze pozytywnego zalatwienia sprawy meza.

Jomir:
NIc dodac, nic ujac. Mam takie same zdanie na ten temat.

maddzia22:
Nie bardzo wiem o co wam chodzi? Nie mam w zwyczaju rozpisywac sie szczegółowo omojej sytuacji. Stwierdzam tylko fakt ze duńczycy to świnie, co wykorzystuja ludzi. Skoro dla was to taki wielki problem przetłumaczyc osiem zdań to rzeczywiście fajni i o czywiscie uczciwi z was ludzie, A co do kontraktu to nie bede przesyłac go obcym ludziom bo chca sobie poczytac ....od tego jest prawnik.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej