Ogólne > Hydepark
Polak ostoja narodow
Jomir:
--- Cytat: szczurek w 10 Wrz 2014, 22:30:04 ---chyba zle mnie zrozumialas .w 100% masz kobieto racje i podpisuje sie pod tym jedna chora reka druga zdrowa .nie ode mnie wyszlo ze dzieci i klaki i odchody psie czy tez innych zwierzat -totez bylo zadane pytanie do mojej poprzedniczki czy tak dokladnie ustalala z dunska rodzina co ma podniesc z podlogi a co ominac .wiec nie wiem w czym widza problem jak lezy grzechotka to niech ja podniesie jak lezy g....o tez niech podniesie .ale nie damulki uniesione bo tipsy sobie poprzyklejaly no i 300 dkk wydaly a no i jeszcze akryl polozony wiec jak mozna takie łajna podosic
ZLosne jest to opisywanie dunskich rodzin a tak narawde to niech zajza w swoje katy jaki syf sie tam uzbieral .pozdrawiam jomir i to nie bylo do Ciebie
--- Koniec cytatu ---
MOja wypowiedz nie do Ciebie byla Mycha :)
To Nadusia z Ania kupowy temat ciagna.
szczurek:
.....,,....robi mi sie tylko nie dobrze jak te dzieciaczki male leza na podlodze wkladaja raczki do buzi a rece i kocyk itp wszystko od sierci itp...,,
A jak sie widzi jak matka palaca fajury bierze do buzi smoczek i potem wklada go malenstwu do buzi to nie jest dla ciebie obrzydliwe .
Najpierw trzeba posprzatac swoj ogrod by zagladac w czyjas zagrode .
Znajoma rodzina dunska kiedys opowiadala jak to mieli u siebie Polke do sprzatania mieszkania ! Pozwolila sobie na luksus dzielenia sie z dunska rodzina ich wlasnymi produktami .odsypywala sobie kawe herbate proszek do prania ,pare pomidorkow ,malo tego odlewala sobie perfumki by pieknie pachniec .do sprzatania sie nie przykladama wogole .tak wygladalo jakby weszla do domu zabrala kase zabrala troche produktow i wyszla .takze nie trzeba jedno kierunkowo myslec tylko trzeba pomyslec co o nas tez mysla dunskie rodziny .oni tez mysla !!!
Dla rozjasnienia co niektorym nie mam w swojej rodzinie Dunczyka ze tak obstawam za nimi .ale badzmy wdzieczni ze tu jestesmy i ze mamy co mamy .uszanujmy to .i nie srajmy we wlasne gniazdo bo kto po nas posprzata!!!
Odnosnie budownictwa to nie mowmy ze to sa beztalencia bo kazdy starszy dunczyk ma o tym pojecie bo to ta stara chlopina budowala te piekne kamienice ktore stoja do dzis .w Polsce tez sie teraz robi na sztuke byle tanio ,Niby modnie a to ze niewygodnie i sa pozniej mankamenty to juz inny rozdzial .tak sie teraz robi czy to meble czy ciuchy czy w budownictwie .niby sie wydaje ze idziemy z technika w przod ale czy to tak naprawde jest takie dobre ?!
Milej pracy i milego dnia dla wszystkich .dla tych upokrzonych sprzataniem tez
Jomir:
Co prawda mialam o budownictwie sie nie wypowiadac, ale co mi tam.
Jezeli chcemy porownyac, to porownywujmy porownywalne.
Kopenhaskie kamienice - przynajmniej stuletnie porownajmy z polskimi stuletnimi, ktore nie byly zburzone, a stoja jak staly; Mysle, ze wystarczy wejsc na klatke schodowa by widziec roznice;
A jakosc budowli, no coz, 100 lat temu byla faktycznie inna technologia;
NAstepnie budownictwo do lat 70 - przewazajace w okolicach Kopenhagi - wiekszosc domow w Ishøj, Greve, Hedehusene itp to budownictwo z tych lat; Porwonaj te domu z budownictwem z TYCH lat w POlsce - i tu sie zgadza, ze one sa zle wyizolowane; Bowiem technologia zmenila sie dopabuse po roku 70. Na ile sie zmienila i co sie zmienilo, nie wiem, ale moj tesc, ktory cale zycie budowal domy, wyczulal nas bysmy nie kupowali domu sprzed roku 70;
Ilu z Was mieszkalo w domach z lat 90 - 2000? Albo najnowszych?
Bo dopabuse tu mozemy mowic o jakosci OBECNEGO budownicwa.
No, ale jak juz napisano, najpierwsz szukacie jak najtaniej, wiec ladujecie w rudereach, a na koniec awantura o kiepska jakosc.
I znowu, nikogo nie bronie, ale jak chcecie porownywac to nie porownujcie ratlerka z owczarkiem podhalanskim. Tylko wezcie dwa rasowe podhalany i wtedy porozmawiajcie o roznicach.
szczurek:
O czym tu mowic jak jest TREND NA COS TO WSZYSCY NA JEDNO KOPYTO ,,bo tak sie dzisiaj robi,,stolarz zrobi ci takie meble na dzien dzisiejszy ze wsadzisz 5 podkoszulek i polka sie ugina albo trociny z niej leca .wezmy meble stare masywne dobrze wykonane a ze nie wyglagaja jak z Ikkei no coz trend trendem .i tu dyskusja sie nie zakonczy bo jest BE ten co nie idzie z moda czasu .kto kiedys slyszal zeby wiatr dachy zrywal ?a teraz stawia sie domy jak u Japonczykow z pergaminu tyle ze oczu jeszcze skosnych nie mamy .
zpatentem:
Pare uwag :)
Mieszkania:
Mieszkanie obok zostalo wystawione na sprzedaz no i musialem uczestniczyc w teleturniejach z zainteresowanymi mlodymi kupcami (czesto + 1 stk rodzic) ktorzy zadawali istotne pytania zwiazane z budynkiem i otoczeniem. To powinno byc dla was obowiazkowe.
Byla i jest w Danii ogromna konkurencja i byl tez kryzys w branzy budowlanej, wiec przetargi wygrywaly czesto samobojcze firmy budowlane zatrudniajace "niewolnikow" ze wschodu, uzywajace podle materialy, a takze nie przestrzegajace dunskich norm budowlanych. Znajomi mieszkajacy w ogromnym nowym osiedlu w Borup mieli klopoty z grzybem podobnie jak wielu sasiadow.
Sprzataczki made in Poland :)
Mialem w ciagu ostatnich lat wiele sprzataczek nawet z wyzszym wyksztalceniem :) Cena z gory umowiona, zakres sprzatania wspolnie spisany; rezultat z reguly niezadowolajacy, musialem czesto sam myc podloge i poprawiac inne zadania,chowac pierdoly do sprzatania.Dodam, ze zawsze sprzatam powierzchownie zanim "artystki" przychodza. Moje doswiadczenia mowia: sprzataczki dwudziestolatki sa z reguly bez pojecia, 30-55 lat sa doswiadczone, starsze juz niedowidza :)
Mam nadzieje, ze rozpetam burze aby sie tylko zakwalifikowac do umieszczania anonsow transportowych i matrymonialnych, przydalaby sie bowiem dodatkowo jeszcze jedna zona :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej