Ogólne > Hydepark
Polak ostoja narodow
Jomir:
--- Cytat: szczurek w 10 Wrz 2014, 22:07:03 ---Kobiety z calym szacunkiem czy wy nie za mocno zagladacie tym dunczykom w gary?!?!?!idziesz po to by sprzatac a nie po to by oceniac ze osrane gacie lezaly w sypialni.
Czy idac pierwszy raz na takie mieszkanie uzgadnialas z dunska rodzina ze to co pod stolem to nie twoje ???zakres sprzatanie jest bardzo ogolne wiec .....???
--- Koniec cytatu ---
Ja powtorze jeszcze raz. Nie uwierze, ze ktos z psimi odchodami czeka kilka dni, az sprzetaczka przyjdzie. Smrod nie do zniesienia, no i wdepnac latwo.
A jak pies nie moze wytrzymac, to chwala rodzinie, ze probuje go wychowac, zamiast uspic.
szczurek:
--- Cytat: Jomir w 10 Wrz 2014, 22:11:13 ---Ja powtorze jeszcze raz. Nie uwierze, ze ktos z psimi odchodami czeka kilka dni, az sprzetaczka przyjdzie. Smrod nie do zniesienia, no i wdepnac latwo.
A jak pies nie moze wytrzymac, to chwala rodzinie, ze probuje go wychowac, zamiast uspic.
--- Koniec cytatu ---
chyba zle mnie zrozumialas .w 100% masz kobieto racje i podpisuje sie pod tym jedna chora reka druga zdrowa .nie ode mnie wyszlo ze dzieci i klaki i odchody psie czy tez innych zwierzat -totez bylo zadane pytanie do mojej poprzedniczki czy tak dokladnie ustalala z dunska rodzina co ma podniesc z podlogi a co ominac .wiec nie wiem w czym widza problem jak lezy grzechotka to niech ja podniesie jak lezy g....o tez niech podniesie .ale nie damulki uniesione bo tipsy sobie poprzyklejaly no i 300 dkk wydaly a no i jeszcze akryl polozony wiec jak mozna takie łajna podosic
ZLosne jest to opisywanie dunskich rodzin a tak narawde to niech zajza w swoje katy jaki syf sie tam uzbieral .pozdrawiam jomir i to nie bylo do Ciebie
lukashero:
Ja sprzatelem domy od samego poczatku jak tu przyjechalem,a po sprzataniu zajmowalem sie budowlanka... i tak juz od 22 lat, wiec jestem ekspertem. Wysprzatalem w swoim zyciu ze 300 domow,a zbudowalem przynajmniej 80. Mam nadzieje ze wniozlem duzo do tej dyskusji naszej wspanialej polonii dunskiej, ktora sie wspiera, szanuje i pomaga. 8)
szczurek:
Tak po przespaniu sie nasunal mi sie wniosek ze :
Ze jak mozna miec pretensje do brudu to i moze lekarz miec pretensje do chorego ze zachorowal ,fryzjer do klienta ze ma za dlugie wlosy ,mechanik ze auto zepsute i tak w kolko!nie da sie zarobic zeby sie nie narobic .samo zycie !
@ae@:
... Dunki nie muszą jechać do obcych państw żeby zarobić na chleb bo Państwo o nie dba. A w Polsce kto dba o Polaka?...
Nie rzad dba o Dunke tylko dunczycy sami na dobrobyt zapracowuja i za niego placa.
To tak latwo i dziecinnie : rzad nie daje pracy, rzad nie dba o szpitale, rzad...To spoleczenstwo buduje dobrobyt - nie rzad.
Po wojnie dobrobytu w Danii nie bylo, ciezka praca - wszystkich i wysokie podatki od wszystkich.
A mamy tylko jedna mantre: rzad nie zalatwil, nie zadbal...
Polak ma dbac o Polaka, placic podatki, pracowac, i tak przez najblizsze 30-50 lat i zobaczymy.
Wyszlismy z komunizmu w koncówce lat 80, przejscie, zmiana mentalnosci to jakies 10-20 lat, a potem praca, praca, praca i podatki, podatki, podatki - tylko o wiele wygodniej: rzad nie zadbal, wyjezdzam i narzekam.
Milego dnia dla wszystkich
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej