Ogólne > Hydepark
Google translate
Jomir:
Nie wiem czy smiac sie czy plakac, wiec postanowilam wkleic to ogloszenie ku przestrodze wszystkim tym, co mysla, ze googletranslate wystarczy:
http://www.poloniainfo.dk/forum/index.php/topic,1083282.0/topicseen.html
Co autor ogloszenia chcial powiedziec, mozna zobaczyc w ogloszeniu z DBA.
Mam nadzieje, ze wiele osob zastanowi sie nad tym, zanim uzyje Google translate w waznych zyciowo kwestiach.
surja85:
O cholera... Ja często wspomagam się translatorem, ale uważam, że jest jedno ale.... Żeby korzystać z tego narzędzia (jakże czasami przydatnego) trzeba znać język na króry się tłumaczy, żeby własnie nie powstawaly takie "dziwactwa". Gratuluje odwagi :)
roga:
--- Cytat: surja85 w 13 Paź 2014, 10:23:02 ---O cholera... Ja często wspomagam się translatorem, ale uważam, że jest jedno ale.... Żeby korzystać z tego narzędzia (jakże czasami przydatnego) trzeba znać język na króry się tłumaczy, żeby własnie nie powstawaly takie "dziwactwa". Gratuluje odwagi :)
--- Koniec cytatu ---
Teraz lepiej juz rozumie, dlaczego tak czesto spotykam sie ze stwiedzeniem: "Wie Pan, otrzymalem pismo z.... i wszystko jest juz dla mnie jasnym....."
Po jakims czasie dana instytucja/urzad wysyla kolejne pismo, w ktorym informuje o wszczetej procedurze, czy tez podjetej juz decyzji, czesto niekorzystnej dla tej osoby i wtedy kolejny kontakt do mnie: "nic z tego nie rozumie, przeciez w pierwszym pismie naplisali, ze....."
Inne czesto spotykane tlumaczenia z dunskiego to: "kolega, ktory dobrze zna dunski, bo mieszka tutaj juz 3 lata powiedzial, ze to chyba nic waznego....wiec wyrzucilem to pismo.
stefan63:
Moj pies nie chciałby na to nasikać :P.
Moze nie wie gdzie jest affald?
Jomir:
--- Cytat: stefan63 w 13 Paź 2014, 11:16:23 ---Moj pies nie chciałby na to nasikać :P.
Moze nie wie gdzie jest affald?
--- Koniec cytatu ---
Celem tego watku nie jest naigrywanie sie z osoby oglaszajacej, ale zwrocenie uwagi na to, ze googletranslate nie jest powiedzmy, idealne!
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej