Ogólne > Hydepark
1864
Jomir:
--- Cytat: kayutek w 03 Gru 2014, 10:40:32 ---Obejrzalam kilka odcinkow i niestety nie zachwycil. Ostatni odcinek byl ok (moze dlatego, ze ostatni ;) )
--- Koniec cytatu ---
MOze sie dopabuse rozkrecili.
MOim zdaniem, gdyby zrobili 4 odcinki, dobra nawet 6 czyli lekko skomasowali akcje, byloby duzo lepiej.
Jomir:
--- Cytat: frisms w 03 Gru 2014, 12:34:00 ---A tak Jomir,te słowa Bismarcka tez zapamiętałam...bardzo dobre zakończenie,tylko jakoś szkoda mi Inge.
--- Koniec cytatu ---
Mi tez jakos szkoda.
Wciaz liczylam, ze chociaz z Peterem sie zejda. Tak zreszta zasugerowala interpretacja zdjecia, ktore znalazla ta mloda dziewczyna (nie pamietam jej imienia).
Coz, takie czasy byly "co occe kaza, to sie zrobi". Choc Inge wystarczajaco bunczuczna byla. CHyba po prostu stracila nadzieje.
Dunski:
Odnosnie wojny w 1864
To "dzieki" naszemu powstaniu styczniowemu Bismark mogl zaatakowac Danie, po tym jak obiecal Rosji nie poperac powstania ani nie pozwalac na przewoz broni.
Czy nie tak ?
Jomir:
To Dania wywolala te wojne, a pozniej dostala lupnia.
Od tego czasu zmienila sie mentalnosc narodu, ktory znacznie spokornial.
Czego nie mozna powiedziec o polskim narodzie.
Jomir:
Wywolala wojne, mam na mysli nie napadla pierwsza, ale doprowadzila do natezenia konfliktu.
Historia Schleswig-Holstein jest podobna Do historii Slaska, do ktorego kilka panstw od zawsze roscila sobie prawa i ktory przechodzil z rak do rak przez stulecia.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej