Ogólne > Edukacja
Szybka i skuteczna nauka duńskiego
CiemnaMasa:
Swoją naukę rozpoczęłam kilka miesięcy temu. W pierwszej kolejności zakupiłam "Duński Szybki Start" z SuperMemo.. dość fajny kurs, ale pomimo, że jest to kurs podstawowy jedna lekcja zajmowała mi kilka dni :D Później znalazłam na youtube "Danish in 3 minutes" świetna sprawa, krótkie filmiki prowadzone w języku zarówno angielskim jak i duńskim. Krótkie tematyczne zagadnienia, aby nauczyć się jakiś tam podstaw :) Trudno ocenić czy "coś" umiem.. napewno znam pisownie i wymowę 80 % produktów spożywczych każdego supermarketu hahaha :D a to już chyba coś :/ Gdy mam problem z wymową zawsze mogę zapytać szefa, dokładnie uczy mnie wymowy danego zagadnienia.
Ale.. i tak od miesiąca maja rozpoczynam szkołę językową.. i już nie mogę się doczekać.. już mam dość wiecznego "Do U speak English?" wrrr..
Czy byłybyście tak miłe i podały tytuły polecanych książek? :)
Jomir:
A nie mozesz poczekac z rozpoczeciem nauki do sierpnia?
Pochodzisz do szkoly 2 miesiace, gdzie czesc lekcji bedzie i tak odwolana z powodu odbywajacych sie egzaminow. Pozniej w lipcu zamkna szkole i wszystko czego sie nauczylas , bedzie lezakowalo przez 6 tygodni, do polowy sierpnia.
To taka drobna rada, osoby, ktora z innych przyczyn musiala miec przerwe na samym poczatku (szkole zamkneli).
CiemnaMasa:
Masz rację, to dobre rozwiązanie. Biorąc pod uwagę, że za naukę mojego partnera musimy zapłacić, to rzeczywiście to nie ma "większego" sensu.. Nie pomyślałam, że mogą odbywać się egzaminy :) W takim razie, gdy wrócimy z urlopu w połowie lipca złożymy podanie :) Dziękuje.
happybeti:
--- Cytat: CiemnaMasa w 24 Mar 2015, 11:20:16 ---
Czy byłybyście tak miłe i podały tytuły polecanych książek? :)
--- Koniec cytatu ---
Chodzi ci o książki "do czytania", jak rozumiem, nie podręczniki?
Jeszcze powinna byc na półkach- kryminał, taki "do obgryzania paznokci " ;)- Carin Gerhardsen , "Dukkebarn" .
Jomir:
Ja na poczatek czytalam STga Larsena, ale jak juz sie widzialo film, to ksiazka nie bedzie trzymala w napieciu, chociaz jest o niebo lepsza niz film.
Ja kocham kriminaly Sary Blædel. Takie babskie :)
Generalnie wszystko zalezy od tego co lubisz. Jak lubisz romansidla, to bierz romansidla, byle czytac.
W bibllitece znajdziesz mase fajnych ksiazek.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej