Ogólne > Pomoc!

szkoła językowa

(1/6) > >>

miki91:
witam ,chcialabym zalatwic dla corki szkole ma 6 lat w tym roku i dopabuse co przyjechalysmy. nie wiem gdzie to powinnam pujsc mysle ze do komuny ale wole was zapytac zeby jak najszybciej to zalatwic. za wszelkie odpowiedzi bardzo dziekuje z góry.

happybeti:
Idź do Kommune , oni wszystkim się zajmą.
Córeczka jest w wieku "zerówkowym" , więc zapewne pójdzie do zerówki. Nie wiem, czy do "klasy integracyjnej", gdzie dzieci z różnych krajów właśnie uczą się języka, czy będzie miała np przydzielonego pedagoga dla dzieci dwujęzycznych z Kommune.
Szkół językowych dla takich małych dzieci nie ma.

Jomir:
Betka, teraz to juz wszystko on-line przez Borger.dk
Wiem na pewno, bo wlasnie pomagalam komus dziecie do zlobka zapisac i SFO.

Szesciolati zaczynaja juz od kwietnia, wie czasu niewiele.
Najpierw ida na tych kilka miesiecy do swietlicy, gdzie powoli sie wdrazaja w zycie szkolne.
A od sierpnia juz w normalnym rytmie do szkoly.

surja85:
Ja w zeszlym roku szlam do komunne i tam dostalam adres i wszystkie potrzebne info o szkole. Pani urzędnik nawet sama zadzwonila do szkoly i zapytala czy maja klase integracyjna. moj syn trafil do takowej, ale na dzien dzisiejszy chodzi do normalnej klasy, poniewaz ta integracyjna na psu bude sie zdaje. Wygladalo to tak, ze on (7latek) przebywal z 2-3 innymi uczniami z roznych krajow np Tajlandia :) i w roznym wieku - 12-15lat.
wracajac do "zalatwienia" szkoly - jak juz dostalam adres to poszlam osobiscie do szkoly i z bomby zostal przyjety, bez zadnych dokumentow bez doslownie niczego :D

miki91:
a ja byłam dzis w komunie i powiedziala ze mamy sami pojechac do szkoly jezycznej i tam sobie wszystko zalatwic i tam ze szkoly wysla do komuny dokumenty i wezwą nas na spotkanie. tylko teraz nie wiem bo dzis tez zalatwialismy dopabuse numery cpr i nie wiem czy musze na nie czekac czy moge juz pujsc i powiedziec ze czekam na numer cpr

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej